Tennis

La potència de Keys frena Badosa en els vuitens d’Austràlia

La potència descomunal de la retornada nord-americana de 26 anys Madison Keys (51a), subcampiona de l’obert dels EUA el 2017 que l’any passat va estar desapareguda i que enguany ha arrencat pletòrica, ha esmicolat avui les il·lusions de l’empordanesa Paula Badosa (8) en els vuitens de final de l’obert d’Austràlia: 6-3 i 6-1 en un monòleg de 69 minuts. La derrota posa fi a una ratxa de vuit triomfs seguits de l’empordanesa, campiona a Sydney i que ha rebut una patacada en un torneig en que fins ara havia il·lusionat.

Keys, que jugarà contra la txeca Barbora Krejcikova (4), ha sortit molt endollada i ha completat un primer set impecable amb cops de gran potència, ben pocs errors i sense donar cap mena de ritme a l’empordanesa. Amb 3-0 i un trencament en contra, Badosa ha sumat al servei el seu primer joc tot i cometre tres dobles faltes, molt pressionada per les restades de la nord-americana i conscient del suïcidi que suposava jugar amb tants segons (3-1). La dinàmica ha prosseguit i la catalana, desbordada, ja ha fet prou guanyant els seus tres torns de servei (5-3). Amb un servei amb un efecte que ha incomodat molt la Badosa perquè botava molt amunt, Keys s’ha endut el primer parcial per 6-3 amb molta comoditat i una exhibició atacant amb 16 cops guanyadors, amb una dreta que fa por i un revés a dues mans paral·lel també de gran eficiència.

Badosa ha salvat quatre pilotes de break tot just en el primer joc del segon acte, però ha sucumbit a la cinquena. Perill. Més alliberada i jugant amb més profunditat, però, la catalana ha replicat amb un contrabreak més que necessari en la seva primera oportunitat (1-1). Keys ha perseverat amb el seu segon trencament del set (2-1) i ha confirmat l’avantatge amb el seu servei (3-1). Per acabar d’agreujar la situació, la nord-americana ha segellat una nova ruptura, en un joc en què Badosa ha comès la seva vuitena doble falta (4-1). La novena, amb 5-1 en contra, ha permès Keys tancar el partit en la seva primera oportunitat per un eloqüent 6-1.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)