Surf de neu

Castellet guanya la plata en els X-Games i arriba en forma als Jocs de Pequín

La rider catalana Queralt Castellet ha prolongat la seva excel·lent temporada amb una medalla de plata en els X Games d’Aspen, en competició nocturna disputada en format de jam session sobre l’exigent superpipe de la localitat nord-americana.

Aquest nou podi de Castellet arriba després dels dos bronzes en les copes del Món de Copper Mountain i Laax Open i la plata en el SuperPipe del Dew Tour, i l’aconsegueix dues setmanes abans de la seva participació en els Jocs Olímpics de Pequín, que seran els cinquens de la seva carrera i en els quals aspira a medalla en el halfpipe de surf de neu.

Segons el format dels X Games, les set participants havien d’anar fent una ronda rere una altra fins a completar-ne quatre. Castellet ha començat planxant la ronda més tècnica i alta, que la va situar en primera posició. A partir de la segona ronda, la japonesa Sena Tomita, que havia tingut una caiguda en la primera, es va fer amb el liderat i ja no el va deixar anar. La rider de Sabadell no ha pogut planxar al complet les rondes 2 i 3 i va tenir una caiguda en la tercera, però en la quarta ha signat la seva millor presentació. En lloc de fer-la en switch, com les anteriors, ha agafat el pipe pel seu costat natural, l’esquerre, i va planxar una impressionant sèrie de trucs: Bs Air, Fs 540, Bs 900, Fs 720, Switch Inverted 7. La també japonesa Haruna Matsumoto, que havia caigut en les tres primeres rondes, ha tret la seva millor versió en la quarta i ha obtingut la tercera plaça final.

Castellet ja va aconseguir en la competició per excel·lència dels esports de risc una plata el 2019 i un or el 2020. Tan sols 17 abans dies de la seva participació en els seus cinquens Jocs, i després de pujar al podi en totes les proves disputades aquesta temporada, Castellet afirma que la medalla d’Aspen és “una injecció d’adrenalina per a la gran cita del mes que ve”. “És molt emocionant haver pogut emportar-me la plata aquesta nit en els X Games d’Aspen. És la competició més important dels esports d’acció i per a mi era molt important ser aquí avui”, va dir. “La veritat és que he treballat molt la pretemporada i estic molt contenta que estigui reflectint-se en els meus resultats. Em sento molt forta i motivada”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)