Atletisme

Títol històric de l’Avinent Manresa en el campionat català de clubs en pista coberta

L’equip femení del club bagenc destrona el FC Barcelona (89 a 81) a Sabadell i obté la victòria per primer cop en 26 edicions de la competició

L’Avinent Manresa va segellar diumenge a Sabadell un històric títol femení en el campionat de Catalunya de clubs en pista coberta. Subcampió en l’última edició disputada al Palau Sant Jordi, l’equip bagenc va destronar el Barça, el defensor del títol per 8 punts de marge (89 a 81), i va obtenir la seva primera corona en 26 edicions de la competició. El títol confirma la línia ascendent del club manresà, que no ha baixat del podi des que hi va accedir per primer cop: tercer el 2018, 2019 i 2020, segon el 2021 i campió el 2022. El Barça va acreditar més triomfs parcials (6), però el conjunt bagenc va mantenir una línia més regular i en va tenir prou amb tres primers llocs per cantar la victòria final. Les primeres posicions del campió van ser per a Laura Bou en 200 m (25.28), Núria Tió en 800 m (2:13.08) i Marta Gallo en llargada (5,70 m). Entre les victòries blaugrana va destacar el del relleu de 4x400 m, arrodonit amb un nou rècord català (3:47.99). Les protagonistes van ser Stephanie Saavedra, Anna Monsó, Geena Stephens, que anteriorment ja havia dominat la prova individual (55.43), i Lluïsa Mitjà. A gran distància dels dos primers classificats, l’AA Catalunya va completar el podi (63).

El Barça masculí recupera el títol

En el campionat masculí, el Barça es va redimir del tercer lloc del curs passat i va assolir el títol per 21a vegada en 26 edicions. Amb 90 punts i sis primers llocs, va precedir l’AA Catalunya (75), el defensor del títol, i l’Hospitalet Atletisme (71). Durant la jornada es van superar dos rècords de la competició a càrrec de Xesc Tresens (FC Barcelona) en alçada (2,17 m) i del relleu de 4x400 m de l’Hospitalet Atletisme (3:19.53), format per Elvin Josué Canales, Ignacio Flaquer, Javier Lorente i Julen Garragala.

DESTACAT

El Barça femení supera el rècord català de 4x400 m (3:47.99) i en la competició masculina el blaugrana Xesc Tresens millora la plusmarca de la competició en alçada (2,17 m) i l’Hospitalet Atletisme el del relleu (3:19.53)