La selecció espanyola supera Polònia (27-28) i segella l’accés a les semifinals de l’europeu

Dues aturades seguides de Rodrigo Corrales a l’últim minut han impedit l’empat polonès

La selecció espanyola, amb sis jugadors catalans, ha superat Polònia per la mínima (27-28) i ha segellat l’accés a les semifinals de l’europeu per sisena vegada consecutiva. Dues aturades seguides de Rodrigo Corrales en l’últim minut han impedit que el conjunt polonès empatés un partit que els de Jordi Ribera han dominat, però que en cap moment han pogut obrir forat en el resultat.

L’equip hispà no ha tardat a marcar territori. La recuperació de pilotes i les sortides al contraatac han propiciat un primer parcial de 2-6 (8’) i que el tècnic polonès es veiés forçat a demanar el primer temps mort del partit. Polònia, amb les primeres aturades de Mateusz Zembrzycki, ha fet un pas endavant i li ha tornat el parcial al conjunt espanyol (8-8). Espanya s’havia encallat en els atacs posicionals i Jordi Ribera ha donat entrada al recuperat Joan Cañellas, que tornava a l’equip després d’haver passat la covid. Com tantes altres vegades, però, la reacció ha vingut des de la defensa i amb un parell de contraatacs s’ha tornat a prendre la iniciativa (8-10). En els últims minuts s’ha mantingut l’intercanvi de cops i s’ha arribat al descans amb un ajustat 13-14.

Després de la represa, el conjunt de Ribera ha continuat manant en el marcador, tot i que amb diferències mínimes. Dos jugadors sorgits de l’OAR Gràcia de Sabadell, Aleix Gómez i Ian Tarrafeta, han tingut protagonisme en atac (21-24), però Polònia continuava totalment dins del partit. Cañellas, amb llançaments entre línies, també donava oxigen a l’equip. L’equilibri s’ha mantingut fins al final. Un gol de Arkadiusz Moryto en un atac amb set jugadors deixava l’equip polonès (27-28) al llindar de la remuntada. De fet, ha hagut d’aparèixer Corrales, inèdit en tota la segona part, per frustrar l’empat polonès amb dues grans aturades en llançaments des dels 6 metres i segellar la definitiva victòria espanyola.