Tennis

Medvedev sua de valent per tombar Auger-Aliassime i accedir a les semifinals de l’obert d’Austràlia

Ha hagut remuntar dos sets i salvar una pilota de partit en el quart per superar la resistència del jove tennista canadenc (6-7, 3-6, 7-6, 7-5 i 6-4) en 4h42 de partit

El rus Daniil Medvedev (2), principal favorit i finalista de l’última edició, ha hagut de suar de valent per tombar la resistència del jove Felix Auger-Aliassime (9) i guanyar-se el passi a la semifinal després de cinc sets (6-7, 3-6, 7-6, 7-5 i 6-4) i 4h42 de partit. El guanyador de l’últim obert dels Estats Units ha hagut de salvar una pilota de partit en el novè joc del quart set contra un rival que ha exhibit tot el seu enorme talent. El pròxim rival de Medvedev serà el grec Stefanos Tsitisipas (4) en una repetició de la semifinal del curs passat.

El primer parcial ha estat un recital de tennis d’alta escola de 61 minuts. Els dos jugadors han conservat el seu servei fins a l’onzè joc, en què el canadenc ha segellat la primera ruptura. El rus ha replicat tot seguit i el set s’ha hagut de resoldre en el desempat. Auger-Aliassime ha tornat a prendre la iniciativa i no ha perdonat la segona pilota que ha tingut per sentenciar el primer acte (7-4). Amb un alt ritme de pilota, pressionant el seu rival i amb una elevada efectivitat amb el servei, el jove de 21 anys ha allargat el seu estat de gràcia a l’inici del segon set (3-0). Medvedev no era capaç de controlar la situació i l’aspirant ha confirmat el seu domini amb un novè joc en blanc (6-3). En el tercer acte, el tennista canadenc ha mantingut el nivell, però el rus ha començat a ensenyar el puny en els últims jocs. En tot cas, els dos jugadors han conservat el servei i en el desempat el número dos del món ha aprofitat tres cops de dreta fallats pel seu rival per fer un pas endavant i retallar diferències. El tie-break s’ha hagut d’aturar després de tres punts perquè ha començat a ploure i s’ha hagut de cobrir el sostre del Rod Laver Arena. La interrupció ha afavorit a Medvedev que ha segellat tres punts consecutius només tornar a pista. A Auger no ha semblat afectar-li el cop perquè ha continuat jugant a molt alt nivell. De fet, ha tingut el seu rival literalment contra les cordes i ha disposat d’una primera pilota de partit en el novè joc. Però aleshores ha aparegut la millor versió del principal favorit del torneig. Medvedev ha tret tot el seu caràcter, i servint a tota velocitat i jugant molt agressiu ha salvat els mobles i ha encarrilat el quart acte amb un trencament en l’onzè joc. Ha estat un dels moments àlgids del partit amb tots dos tennistes oferint espectacle pur. Embalat, el moscovita ha pres la iniciativa en el set definitiu amb un trencament en el tercer joc. El de Mont-real ha necessitat l’atenció d’un fisioterapeuta després del cinquè joc per reforçar l’embenat del turmell dret. Amb tot, no s’ha deixat anar i ha forçat al rus fins a l’últim cop. Medvedev encara ha hagut de salvar dues pilotes de trencament en el desè joc per rematar la feina després de 4h42 de joc.