L’Atlètic Barceloneta perd a Belgrad (11-9) i es complica l’accés a la final a vuit

L’equip mariner ha reaccionat després d’un inici nefast (5-0), però no ha estat suficient per capgirar el resultat

El Zodiac CN Atlètic Barceloneta ha encaixat la tercera derrota de la Champions (11-9) a la piscina del Novi Beograd i veu com se li complica l’accés a la final a vuit. El partit de l’equip mariner ha estat condicionat pel seu pèssim inici (4-0), que l’ha obligat a anar a remolc del seu rival. Tot i la seva reacció (2-2, 4-5 i 1-2), no ha estat suficient per capgirar el resultat. Miguel de Toro, amb tres gols en el tram final, i Felipe Perrone, amb dos, han estat els màxims golejadors del Barceloneta, que han tingut les importants baixes per covid d’Unai Aguirre, Fran Fernández i Marc Larumbe.

El duel ha començat fatal pels interessos mariners (4-0), tant en defensa com en atac. El conjunt local ha sorprès la rereguarda catalana amb ràpides transicions, aprofitant les pèrdues i les indecisions ofensives de l’Atlètic Barceloneta. Ni el temps mort demanat per Elvis Fatovic ha servit per espavilar els seus jugadors, que només han llançat una vegada entre els tres pals i han malbarat les quatre primeres superioritats. El panorama ha canviat en el segon quart, tot i el cinquè gol del conjunt serbi. L’equip mariner ha ajustat la defensa, Dani López Pinedo ha ressorgit sota els pals i en atac ha pogut anotar els seus dos primers gols. Álvaro Granados ha marcat el primer aprofitant la cinquena superioritat, als 10:49 de partit, i Luke Pavillard el segon. Amb tot, al descans es mantenien els 4 gols de desavantatge (6-2).

L’Atlètic Barceloneta ha sortit en tromba després del descans llarg i en poc més de 2 minuts ha reduït les diferències a un sol gol després d’un parcial de 0-3 (6-5). Un llançament col·locat d’Unai Biel, i un penal i un contraatac executats per Felipe Perrone obrien un nou escenari al partit. Després d’un temps mort, el Novi Beograd ha agafat oxigen amb un gran gol de Dusan Mandic. S’ha entrat en una fase d’intercanvi de cops, amb dues dianes de Miguel de Toro des de la boia, i els amfitrions han pogut mantenir 3 gols de renda abans d’entrar en l’últim quart (10-7). L’equip mariner encara no havia dit la seva última paraula i ha tornat ajustar el resultat amb el tercer gol de De Toro i un penal d’Alberto Munárriz (10-9). Ha disposat de diverses oportunitats per empatar, però li ha faltat encert i ha vist com Vlachopoulos marcava el definitiu 11-9 a l’últim segon.