Tennis

Monòlegs de Barty i Collins

Tennis. Obert d’Austràlia. L’australiana esborra Keys per 6-1 i 6-3 i jugarà la final contra la nord-americana, que anul·la Swiatek: 6-4 i 6-1

Danielle Collins (27), la tennista formada en el tennis universitari nord-americà i que s’autoanalitza els partits perquè no té entrenador, va celebrar ahir als 28 anys, amb la victòria per 6-4 i 6-1 en una hora i 18 minuts contra la desorientada polonesa Iga Swiatek (7), l’èxit més grandiloqüent de la seva carrera i jugarà demà la final de l’obert d’Austràlia (10.30 h, per Eurosport). La seva rival serà la figura local i favorita Ashleigh Barty (1), que domina el cara a cara per 3-1. La número u –més de cent setmanes– va esbandir per 6-1 i 6-3 la nord-americana Madison Keys, diluïda davant els recursos de la doble campiona de Grand Salm, que aplica un patró de joc vintage amb canvis d’altures, revés tallat i intel·ligència i que fins ara s’ha passejat.

Collins es va donar a conèixer quan va ser semifinalista a Melbourne el 2019, després d’haver arribat al circuit més tard del que acostuma a ser habitual, i reivindica de nou el seu joc ultraagressiu. Amb una gran determinació i molt ràpida de mans i de cames, va aclaparar la jove polonesa de 20 anys amb una sortida fulgurant: 4-0 amb dos breaks. La campiona de Roland Garros 2020 no se’n sabia avenir. No obstant el ruixat, a poc a poc va anar agafant el fil (4-2). Però Collins no estava per orgues i li va endossar el contrabreak (5-2). La polonesa va tornar a estirar la corda (5-3) amb un segon trencament –doble falta rival– i va corroborar la reacció amb el servei (5-4). La nord-americana va fulminar la incertesa amb valentia i dos punts de servei que van minimitzar una doble falta (6-4). Un revés d’angle impossible va permetre a la de Florida certificar el primer trencament del segon acte (1-0), que marcava el terreny. En un escenari d’entrada calcat del del primer set, es va situar amb 3-0 i va certificar el monòleg amb una restada en la segona pilota de partit.

Exhibició ‘aussie’

La varietat de recursos i en la construcció tàctica dels punts d’Ashleigh Barty, amb un servei inexpugnable més col·locat que no pas potent que no va cedir mai –0/2 per a Keys–, va minimitzar una jugadora que havia enlluernat en el seu retorn a l’elit i que, de fet, va signar una exhibició contra Paula Badosa. Barty, que no ha perdut cap set i només ha concedit 21 jocs en sis partits aplicant la llei del mínim desgast –6 h i 6 minuts en pista–, haurà de suportar la pressió d’un país de gran tradició però que viu una sequera gairebé endèmica. Fa 44 anys, des que Chris O’Neil va derrotar el 1978 la nord-americana Betsy Nagelsen, que cap australiana no obté el títol. La darrera finalista va ser fa 42 anys Wendy Turnbull, derrotada per la txeca Hana Madlikova.

LES DADES

86%
de punts
amb el primer va guanyar Barty (24/28) i un 67% amb el segon (12/18): així no es pot perdre
27
cops guanyadors
va connectar Collins, que penalitza, i molt, els segons serveis rivals
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)