Tennis

Barty entra en l’història de l’Obert d’Austràlia i el guanya 44 anys després de l’última australiana

La número u mundial ha derrotat la nord-americana Collins per 6-3 i 7-6 (2)

Ashleigh Barty ha fet història i ha fet feliç a tota Austràlia al ser la primera australiana que guanya l’Obert d’Australià en 44 anys, des que Chris O’Neil va guanyar l’any 1978. La número u mundial ha derrotat en la final a la nord-americana Danielle Collins per 6-3 i 7-6 (2) en 1h27, aconseguit el tercer Grans Slam del seu palmarès després de Roland Garros al 2019 i Wimbledon al 2021. Ashleigh Barty no ha cedit ni un sol set en tot el torneig i en la final ha dominat el primer set i s’ha refet espectacularment d’un 1-5 en contra en el segon.

En el primer set Danielle Collins ha disposat d’una ocasió per trencar el servei de l’australiana en el cinquè joc, però no ha aprofitat el seu moment i Ashleigh Barty ha decantat el primer set al seu favor en el sisè joc. Ha trencat el servei de la nord-americana, que l’ha cedit amb una doble falta final, i s’ha situat amb un 4-2, per guanyar el primer parcial per 6-3 en 32 minuts.

La nord-americana ha sortit més agressiva en el segon set i fent servir una de les seves grans armes, les restades, ha trencat en dues ocasions el servei de l’australiana, que l’havia cedit un sol cop en tot el torneig, i s’ha situat amb un 1-5. Ashleigh Barty ha reaccionat, ha evitat fer les errades de l’inici del set, ha recuperat els dos breaks i mantenint el seu servei ha anivellat la màniga (5-5). Danielle Collins ha continuat lluitant i s’ha arribat al tie-break on l’australiana ha estat superior i s’ha emportat el set per 7-6 (2), la victòria, l títol i ha entrat en la història australina.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)