Els favorits compleixen

Waterpolo. El CN Barcelona i el Barceloneta jugaran la primera semifinal de la copa i en la segona hi haurà un derbi vallesà, Terrassa-Sabadell

Els quarts de final de la copa masculina no van tenir cap sorpresa i els quatre favorits van avançar a les semifinals d’avui. En la primera el CN Barcelona s’enfrontarà al Zodiac Atlètic Barceloneta –l’actual campió–, en la repetició de la final de l’edició de l’any passat, mentre que en la segona hi haurà un derbi vallesà entre el CN Terrassa i l’Astralpool Sabadell, l’organitzador.

La llarga jornada de quarts a la piscina de Can Llong de Sabadell va començar amb la victòria del CN Barcelona contra el Quadis Mataró per 12-8 (4-1, 3-2, 3-3 i 2-2). Els cenebistes van fer un bon inici de partit (3-0) i en l’inici del segon quart es van situar amb un 5-1. Els mataronins ho van intentar (7-5), però el Barcelona es va escapar fins al 10-5 i va sentenciar el partit. Roger Tahull va fer tres gols per al Barcelona i Víctor Andrade tres per al Mataró.

El gran favorit per revalidar el títol, el Barceloneta, es va imposar per 6-12 (1-2, 3-2, 1-6 i 1-2) al CN Sant Andreu, que va aguantar la primera meitat. Els mariners van intentar imposar-se des de l’inici (0-2), però es van trobar un Sant Andreu molt lluitador, i molt encertat en el segon quart, i es va arribar al descans amb el partit anivellat (4-4). El Barceloneta va resoldre l’eliminatòria en l’inici del tercer període amb un parcial de 0-4 que el va portar a distanciar-se de cinc gols (5-10). En els últims vuit minuts els mariners van controlar el joc i es van classificar per a la semifinal. Albert Munarriz va anotar quatre gols per al Barceloneta.

El més anivellat

El tercer quart de final va ser força ajustat i no es va decidir fins al darrer quart, quan el CN Terrassa es va acabar d’imposar per 10-7 (1-1, 3-3, 4-2 i 2-1) al Tenerife Echeyde. Els egarencs van tenir problemes per distanciar-se dels illencs i els dos primers quarts van ser molt disputat i anivellats. Fins a un minut i mig del descans el Terrassa no es va poder situar al davant en el marcador (4-3). No va ser fins al darrer període que es va poder distanciar de tres gols i assegurar la victòria.

El triomf més clar en els quarts va arribar al final amb la golejada de l’Astralpool Sabadell contra el CE Mediterrani per 6-15 (1-6, 1-3, 2-2 i 2-4), després d’un gran primer quart. Els sabadellencs van començar molt forts (0-3) i, sense que el Mediterrani pogués oposar cap tipus de resistència, es van escapar de vuit gols (1-9). Els locals van afluixar una mica el ritme en el tercer quart i en els darrers vuit minuts els dos equips van fer entrar els segons porters i jugadors no tan habituals. Bernat Sanahuja va marcar quatre gols per al Sabadell.