Atletisme

Sara Gallego bat el rècord català de 400 m (53.38) a Salamanca

Xènia Benach (60 m tanques) i Bernat Erta (400 m) també guanyen en el campionat d’Espanya sub23 en pista coberta i tornen a segellar la mínima per al mundial de Belgrad

La barcelonina Sara Gallego (Nike) ha segellat el títol de campiona d’Espanya sub23 de 400 m en pista coberta a Salamanca després d’esmicolar la plusmarca catalana de 400 m amb un registre de 53.38. El seu anterior rècord indoor en la distància era de 54.08, assolit el curs passat quan va ser segona en l’estatal de la categoria a València. També han brillat a Salamanca el lleidatà Bernat Erta (New Balance) i la vilafranquina Xènia Benach (València CA), que han assolit els títols de 400 m (46.44) i 60 m tanques (8.13) i han ratificat les mínimes per al mundial de Belgrad. Tots dos han rebaixat també les plusmarques de la competició. Benach ha liderat un triplet d’atletes catalanes, amb Aitana Radsma (8.36) i Mireia López (8.39), flanquejant-la en el podi i amb sengles marques personals. Ha estat, en tot cas, una gran jornada per a l’atletisme català perquè també han assolit el títol: Maria Vicente (Nike) en llargada (6,46 m); Marina Martínez (New Balance) en 1.500 m (4:19.71), seguida per Èlia Saura (Valencia, 4:22.31); i Bernat Canet (Cornellà Atlètic), en 60 m (6.68). Dissabte ja havien pujat al graó més alt del podi Daniel Torrero (AA Catalunya) en alçada (2,08 m) i Àlex Gracia (Barça) en perxa (5,51 m).

Rècord absolut i lideratge mundial per a Jordan Díaz

El gran protagonista de la sessió de cloenda ha estat el triplista cubà del Barça Jordan Alejandro Díaz, que en la seva segona actuació amb la nacionalitat espanyola ha esmicolat el rècord estatal després d’aterrar fins a 17,27 m, una marca que el situen al capdavant del rànquing mundial del curs. Díaz, que el dia 23 farà 21 anys, tindrà el cap de setmana vinent a Ourense la possibilitat de lluitar pel seu primer títol de campió d’Espanya absolut. L’anterior plusmarca espanyola era en poder de Pablo Torrijos, amb 17,18 m, assolida l’1 de març de 2020, precisament a Ourense.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)