Voleibol

Dissabte hi haurà eleccions a la catalana 14 anys després

Voleibol. Maribel Zamora, presidenta de la federació des del 2008, lidera la proposta Vòlei Català 4.0, mentre que Ignasi Velasco encapçala el grup Som Vòlei que advoca pel canvi

Les eleccions a la junta directiva i la presidència de la Federació Catalana de Voleibol decidiran dissabte vinent al matí a la Sala Museu de la Federació Catalana de Tennis si Maribel Zamora (Viladecans 1977), que va al capdavant de la proposta Vòlei català 4.0, renova el càrrec o si l’assemblea opta pel canvi liderat pel barceloní Ignasi Velasco (1985), que encapçala la candidatura Som Vòlei. Zamora va accedir a la presidència l’abril del 2008 superant en les eleccions la candidatura continuista de Francesc d’Assís Ferrer. Durant el seu mandat, la federació, que estava en fallida econòmica, ha fet un pas endavant estructural, amb una reducció dràstica de la dependència del diner públic, i un augment exponencial del nombre de llicències: de 2.500 a 13.000. Zamora, que reivindica “el rigor” de l’experiència que els permet “no fer promeses que no es puguin complir”, ha complert tres legislatures. En les dues darreres va renovar el càrrec sense oposició. També va exercir de vicepresidenta de la federació espanyola entre el 2012 i el 2020 i va ser destituïda quan es va presentar a les darreres eleccions de l’organisme, en les quals Agustín Martín Santos va renovar per només un vot el seu càrrec. Les eleccions, però, van quedar tacades per les irregularitats i la RFEVB té damunt la taula una resolució judicial que estableix la retroacció del procés electoral. Sigui com vulgui, Zamora, que també és vicepresidenta de la UFEC, ha presentat 35 avals correctes.

Som Vòlei, per la seva banda, recalca que no es una candidatura impulsada per la federació espanyola i es declara independent. Advoquen per un canvi “de dinàmica en el funcionament de la federació”. Velasco, amb una àmplia experiència en la gestió esportiva, és el director i coordinador de la Fundació Catalana per a l’Esport i el coordinador de projectes a l’Associació de Joves Dirigents Catalans (Jo-DiC), a l’Agrupació Esportiva d’Associacions d’Esport Escolar de Catalunya i a l’Associació Catalana de Dirigents de l’Esport (ACDE). Ha presentat 22 avals vàlids. La candidatura insisteix que Velasco forma un binomi amb l’exjugador i entrenador Toni Alemany, director tècnic del CV Sant Cugat des del 2014. “Som Vòlei és més que una candidatura, és un conjunt de persones de clubs diversos. Som la candidatura de la construcció.”

El primer assalt es va viure amb les votacions als estaments de l’assemblea –jugadors, entrenadors i àrbitres, de pista i de platja–, que va quedar repartit amb 3 càrrecs per a cada candidatura. Un dels elegits va haver de ser sortejat per l’empat a vots. A banda dels sis representants, el cens també el formen 99 clubs adscrits: 78 de Barcelona, 9 de Girona, 9 de Tarragona i 3 de Lleida.

LA DADA

La votació dels sis estaments es va resoldre amb un empat a tres representants
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)