Atletisme

Maria Vicente tritura el rècord d’Espanya en pentatló i reforça la candidatura per al mundial

L’atleta catalana ha sumat 4582 punts, 81 més que l’anterior plusmarca, i escala fins al tercer lloc del rànquing de l’any

L’hospitalenca Maria Vicente, el gran reclam de la jornada inaugural del campionat d’Espanya en pista coberta a Ourense, ha afegit 81 punts al seu rècord estatal de pentatló (4582) i reforça la seva candidatura per competir en el mundial de Belgrad. Amb la victòria a la ciutat gallega, l’olímpica catalana segella el seu quart títol espanyol en l’especialitat. La seva anterior plusmarca eren els 4501 punts aconseguits l’any passat al pavelló de Gallur (Madrid).

Vicente ja ha fet tota una declaració d’intencions aconseguint la seva millor marca personal en els 60 m tanques, la prova inaugural (8.24). També ha competit a bon nivell en l’alçada (1,76 m), però en pes (12,29 m) s’ha quedat lluny dels seus millors registres. Amb tot, després de tres proves el prodigi hospitalenc encara mantenia un coixí de 16 punts respecte al seu rècord anterior. La deixeble de Ramon Cid ha recuperat el somriure després de volar fins a 6,59 m en llargada, un dels seus punts forts (6,52 i 6,54 m han estat els altres intents), i ha rematat la feina en els 800 m, amb un nou registre personal de 2:17.16. Amb aquesta puntuació, la recordista catalana escala del quart al tercer lloc en el rànquing mundial del curs.

Mechaal, a la final de 3.000 m amb suficiència

L’altra gran atractiu de la sessió inaugural era veure el rendiment d’Adel Mechaal (New Balance) en la primera de les quatre curses que vol córrer a Ourense amb el repte de fer el doblet en 3.000 i 1.500 m a l’horitzó. Aquesta tarda ha segellat l’accés per a la final de 3.000 m amb molta suficiència en una cursa on ha estat segon i també s’han guanyat el bitllet per a la final de demà (21:05 h) els catalans Lahcen Ait Alibou (Fent Camí Mislata), vencedor amb 8:04.11, Xavier Badia (Xafatolls), tercer amb 8:04.39, i Daniel Álvarez (Cornellà Atlètic), repescat per temps (8:07.78). En els 3.000 m femenins, també s’han guanyat una plaça per a la final la jove terrassenca Carla Domínguez (Asics), quarta amb 9:19.78 en la primera sèrie, i Èlia Saura (València CA), repescada per temps (9:18.36), després del setè lloc en la segona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)