Atletisme

Jaime Guerra, tercer en llargada en l’estatal d’Ourense

El saltador del Cornellà Atlètic ha igualat la seva marca personal (7,72 m)

El jove Jaime Guerra (Cornellà Atlètic) ha assolit en el concurs de llargada la medalla de bronze del campionat d’Espanya en pista coberta després d’igualar el seu millor registre indoor amb un tercer vol de 7,72 m. El flamant campió català de l’especialitat ha estat testimoni de primera fila del duel per la victòria entre l’alacantí Eusebio Cáceres (7,97 m) i l’andalús Héctor Santos (7,87 m), i a punt ha estat de donar la sorpresa amb un cinquè intent molt llarg, però que el vídeo ha declarat nul per mil·límetres. La quarta plaça ha estat per al seu company del Cornellà Atletic Daniel Pacheco, que també ha fet marca personal (7,36 m).

En les altres finals de la sessió matinal, Elena Llobera (Ría Ferrol) ha estat cinquena en llargada (6,09 m) i Núria Caballero (CA Tarragona). sisena en alçada (1,74 m). Totes dues han fet marca personal.

Mechaal i Guerrero, a la final de 1.500 m

En els primers llocs de l’escalafó mundial, Adel Mechaal (New Balance) ha solventat l’accés a la final de 1.500 m amb la mateixa suficiència que ho havia fet divendres en les sèries de 3.000 m. Ha vençut amb 3:47.37 i aquest vespre estarà en disposició de lluitar pel seu primer or a Ourense en la cursa definitiva en els 3.000 m (21:05). Demà al matí (11:40 h) serà el torn de la final de 1.500 m, on també hi serà Carlos Sáez (Albacete Atletismo) després del segon lloc en la primera semifinal d’aquest matí (3:48.99). La banyolina Esther Guerrero (New Balance), un altre dels grans referents de l’atletisme català, també ha superat el sedàs de les sèries de 1.500 m amb autoritat. Ha estat segona (4:27.58) en una cursa on ha fet molts metres en paral·lel amb la també catalana Irene Bonafonte (Ría Ferrol), primera amb 4:27.48. Amb vista a la final de demà (11.25 h) ja es perfila un altre duel d’alt voltatge amb la castellana Marta Pérez (Adidas).

Gallego i Erta, endavant en 400 m

També han fet els deures els joves campions d’Espanya sub23 Sara Gallego (Nike) i Bernat Erta (New Balance) en les exigents sèries de 400 m. La plusmarquista catalana ha acreditat el segon millor registre (53.89), mentre que el lleidatà s’ha imposat en la segona sèrie (47.01) per davant del recordista espanyol i campió europeu Óscar Husillos (47.52). En tot cas, la sèrie més ràpida ha estat la tercera amb victòria de Manuel Guijarro (FC Barcelona), seguit per Iñaki Cañal (SG Pontevedra). Tots dos s’han afegit a la llista de velocistes amb mínima per al mundial (46.02 i 46.23) i reforcen la candidatura espanyola per al relleu. Les finals de demà estan programades per a les 11.55 h la femenina i 12.05 h la masculina.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)