Pàdel

Ari Sánchez i Paula Josemaría no poden frenar les números 1 en la final de Reus

La reusenca Ari Sánchez i l’extremenya Paula Josemaría (2) han perdut la final de l’Estrella Damm Reus Costa Daurada Open per 6-3, 6-7 (6) i 6-1 en gairebé tres hores de partit contra la menorquina Gemma Triay i la madrilenya Ale Salazar, que han exhibit la seva condició de millor parella del pàdel mundial i sumen el segon títol del curs en dos tornejos en el circuit WPT en la reedició de la final de Miami. El suport del pavelló Olímpic de Reus, ple, ha impulsat Sánchez i Josemaría a una gran reacció quan perdien per 6-3 i 4-1 i tenien el partit absolutament hipotecat, però les campiones s’han refet en el tercer acte, a pesar d’encaixar un break en el primer joc, i han imposat la seva llei.

Un 3-0 de sortida amb un break en el segon joc ha aplanat el camí de les campiones. Sánchez i Josemaría han tingut l’oportunitat de trencar en el novè joc amb 5-3 en contra però no han aprofitat l’ocasió. Les números 1, que han manaven en el joc a la xarxa amb Triay imponent, han tornat a fer un cop d’autoritat amb un trencament en el primer joc del segon acte i s’han erigit en dominadores absolutes (3-0). Sánchez i Josemaría, trobant amb potència els peus de Salazar, han segellat per fi en un punt d’or (40-40), el seu primer trencament (3-1). La resposta per part de Triay-Salazar ha estat ràpida: un contrabreak, també en un punt d’or, que els ha deixat el partit coll avall (4-1). El públic ha celebrat el segon break de la reusenca i l’extremenya, consumat en un joc en què Josemaría s’ha aliat tres cops seguits amb la cinta (4-2). En ple exercici de supervivència i enmig d’un canvi tàctic –han arriscat més amb les esmaixades quan les rivals les pressionaven a la xarxa–, s’han acostat una mica més (4-3). El 4-4 en blanc –tercer break seguit– ha encès l’Olímpic. A tot drap, Ari i Paula també han guanyat el seu servei en blanc (5-4). Un parcial de 4-0 amb els vuit últims punts seguits guanyats ha capgirat la dinàmica. També han signat el 6-5 en blanc. Les números 1 han forçat el tie-break en un punt d’or (6-6). Ari i Paula, però, han resolt el desempat dramàtic en la quarta pilota (8-6) i han portat el partit al tercer set. Triay ha demanat assistència per molèsties a la fàscia del peu dret. El tercer acte ha arrencat amb break de les efervescents reusenca i extremenya en un punt d’or. La resposta: dos breaks de les favorites, que han superat la crisi d’identitat i s’han situat altre cop amb 4-1. Aquest cop no han permès cap insurrecció.

En la final masculina, força més ràpida, els argentins Sanyo Gutiérrez i Agustín Tapia han esmicolat els pronòstics i han superat per un doble 6-2 a Galán-Lebrón, els números 1 del pàdel mundial.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)