Waterpolo

Conjura per a la remuntada

Waterpolo. L’Astralpool CN Sabadell ha de superar el Telimar Palerm per més de dos gols de diferència (9-7) a la ‘Catedral’ de Can Llong si vol aconseguir la seva primera Euro Cup

L’Astralpool CN Sabadell culminarà avui (12.30 h, per Esport 3) el seu llarg periple per l’Euro Cup en la tornada de la final a Can Llong, en què s’ho jugarà tot a una sola carta. Enrere queden les fases disputades a Sibenik i Budapest, al mes d’octubre, uns quarts de final amb una tanda de penals inacabable a Savona (34 llançaments) i una semifinal fratricida i molt igualada amb el CN Barcelona. L’equip sabadellenc té la possibilitat d’alçar la seva primera corona europea davant la seva afició, però per aconseguir-ho haurà de superar el Telimar Palerm per més de dos gols de diferència, atesa la derrota encaixada fa tres setmanes a Sicília per 9-7.

Més enllà del que passi a la final, el tècnic, Quim Colet (Barcelona, 1962), destaca el procés per arribar fins aquí. “Durant el curs hem crescut molt perquè som un equip molt jove i amb poca experiència a Europa. L’any passat ja vam fer un pas endavant arribant fins als quarts de final i aquest hem continuat creixent a mesura que passàvem eliminatòries. Fins ara hem fet els deures i a veure si som capaços de fer un partit excel·lent, remuntar l’eliminatòria i ser campions a casa”, sentencia.

“Cap fred i cor calent”

Tot i la derrota parcial, Colet considera que el seu equip va competir a bon nivell a Palerm. “Vam fer un partit excel·lent en la majoria de facetes del joc, però en alguns moments ens va faltar experiència i ens vam veure sobrepassats per l’ambient advers”, sosté. I té clara la consigna per revertir-ho: “Cal tenir el cap fred i el cor calent per desenvolupar el nostre millor waterpolo.” Per aconseguir més suport dels aficionats, el partit es disputarà a la piscina de 50 metres, en comptes de l’habitual de 33 m. “Estem acostumats a jugar a la Bombonera durant tot l’any i ara ens tocarà fer-ho a la Catedral i penso que hi sortirem guanyant”, remarca.

Per a un jugador de la casa com Sergi Cabanas disputar aquest partit a Can Llong és una fita “molt especial”. “En ma vida m’hauria imaginat jugar una final europea amb el CN Sabadell i el fet de fer-ho a casa, on pot venir tota la teva família, encara ho fa més màgic”, destaca. Cabanas assenyala que, més enllà del resultat, “aquesta final ha de ser un punt d’inici perquè la majoria tenim menys de 27 anys i el projecte ha de continuar creixent”.

A les files del CN Sabadell serà baixa Fran Valera, que no s’ha recuperat a temps de la lesió al quàdriceps, mentre que el Palerm recupera l’internacional italià Mario del Basso, que s’havia perdut el partit d’anada per sanció. En el palmarès de l’Euro Cup l’únic club català amb el trofeu a les vitrines és el CN Barcelona, que el va aconseguir en dues ocasions (1994/95 i 2003/04).

ELS PROTAGONISTES

El CN Sabadell es mereix tenir un títol europeu a les vitrines per tota la seva història
Quim Colet
entrenador del cn sabadell
Hem de seguir amb el sistema que ens ha portat fins aquí perquè ja ens ha funcionat
Sergi Cabanas
jugador del cn sabadell
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)