S’ho creuen, i títol europeu

Waterpolo. L’Astralpool Sabadell guanya de manera brillant l’Euro Cup contra el Palerm en un extraordinari partit de tornada de la final, en què destaca el porter Lorrio amb grans aturades

Astralpool Sabad. 11 Telimar Palerm 5

ASTRALPOOL SABADELL:Lorrio, Cabanas (2), Gil, Teclas (1), Sanahuja (3), Andión, Bertran (1), Bonet, Averka (3), Banicevic (1), López, Veich i Serrano.TELIMAR PALERM:Nicosia, Del Basso, Turchini, Di Patti, Occhione, Vlahovic, Giliberti, Marziali, Lo Cascio, Irving (3), Lo Dico, Basic (2) i Washburn.PARCIALS:1-0, 3-0, 3-4 i 4-1.ÀRBITRES:Kun (Hongria) i Boudramis (Grècia). Van excloure definitivament Veich, del Sabadell i Occhione, del Palerm.

El primer títol europeu de l’equip masculí de l’Astralpool Sabadell va arribar de manera brillant al guanyar el partit de tornada de la final de l’Euro Cup contra el Telimar Palerm per un clar 11-5 (1-0, 3-0, 3-4 i 4-1). Els sabadellencs havien de remuntar dos gols ja que van perdre en l’anada a Sicília per 9-7, i des del primer segon van creure que era possible i ho van aconseguir. El CN Sabadell ja havia arribat a la final europea de la copa LEN la temporada 2011/12 i la va perdre contra el RN Savona italià. En aquesta ocasió no van deixar escapar el títol i amb una gran actuació en defensa, amb un extraordinari Lorrio sota els pals i amb un atac inspirat amb Sanahuja i Averka anotant tres gols cada un van ser els campions. En només nou minuts es van avançar amb dos gols i van anivellar la final, i ja només van mirar el títol.

En els primers minuts el domini va ser de les defenses i els gols van trigar molt en arribar. Els italians van posar a prova el porter del Sabadell, Lorrio, que va començar a fer bones aturades i ja no va parar. Els sabadellencs no van estar encertats en les jugades d’atac inicials, i el primer gol no va arribar fins al minut 7 en un xut d’Averka (1-0). El segon període es va iniciar amb un gol de Sanahuja que va anivellar la final (2-0) en el minut 9. Després de noves aturades del porter del Sabadell, i un pal dels italians, Cabanes i Bertran van situar el marcador en un 4-0 que va obrir les portes a ser els campions.

El Palerm va trigar 18 minuts a anotar el seu primer gol, que va arribar en l’inici del tercer quart. El segon gol de Cabanas va precedir dos penals seguits en contra que va anotar Irving (5-3) i els italians van anivellar la final. Els sabadellencs també van marcar dos gols seguits, un de Banicevic i un de penal d’Averka, i van tornar a escapar-se en el marcador. Aquest tercer període va ser el millor dels italians i es va arribar a l’inici dels darrers vuit minuts amb un 7-4 i tot per decidir. Dos grans gols de Sanahuja i Teclas en menys d’un minut van situar un clar avantatge de cinc gols (9-4), i una nova espectacular aturada de Lorrio a quatre minuts del final va significar un pas important cap al títol. Irving va marcar el seu tercer gol pel Palerm, i Sanahuja va respondre a dos minuts i mig del final (10-5) per sentenciar el títol. Averka, en un contraatac, va arrodonit el marcador amb l’11-5 definitiu.

NOU MINUTS

Els sabadellencs van anivellar la final en només nou minuts (2-0) i sempre la van tenir controlada

ELS PROTAGONISTES

Hem fet un partit, tots, absolutament increïble, segurament un dels millors partits de la meva vida
Eduardo Lorrio
Una satisfacció increïble. Un club centenari com aquest crec que s’ho mereixia. Hem fet un extraordinari partit