Futbol sala

MIQUEL FEIXAS

PORTER DEL FC BARCELONA

“Les protestes d’El Pozo eren fruit de la ràbia”

El porter admet que els porters han d’anar amb una cura extrema en les tandes de penal per l’aparició del VAR

Un dels herois de la final de la copa d’Espanya a Jaén va ser el segon porter de Jesús Velasco, que en la tanda de penals en va aturar dos de seguits després de la revisió del VAR. Un final de thriller.

Ha viscut moltes tandes de penals, però no sé si alguna com la de Jaén.
No, però en vindran més. Serà més normal, perquè fa poc que s’ha implementat la tecnologia del videoarbitratge i això fa que ara siguin molt diferents. Els àrbitres miren fins al mil·límetre i els porters hem de mirar de no trepitjar la línia quan ens movem.
Però no és el primer cop que tenien el VAR en una final.
No, però encara ens hi hem d’acostumar tots i d’aquí tota la polèmica quan va acabar el partit.
Entén que des d’El Pozo parlin de robatori?
Totes les decisions que es van prendre en la tanda de penals es van basar estrictament en el reglament. Cada equip té una oportunitat per demanar el VAR. Si la reclamació es revisa i es comprova que és certa, segueixen tenint la possibilitat de tornar-lo a demanar; però si resulta que t’has equivocat, com va passar en el primer penal que va aturar Dídac Plana, aleshores perds la possibilitat de tornar-lo a demanar en un altre penal.
Però posteriorment es va revisar també el primer penal que va aturar.
Aquí és on entren els àrbitres. Si ells no estan segurs d’alguna acció també ho poden anar a mirar. El Pozo ja havia gastat la seva bala del VAR en el primer xut. Quan jo aturo el meu penal. ells ja no ho poden demanar. Ho fan els àrbitres pel seu compte. El van fer repetir i el vaig tornar a parar. No hi ha més.
A la pista ells no s’ho van agafar bé, vista la brega que es va formar.
Les protestes eren fruit de la ràbia dels jugadors i de l’entrenador d’El Pozo. Ho van veure molt clar. Després de l’aturada de Juanjo es veien campions.
Va acabar tacada tota la celebració al final pels incidents?
Va ser una mica estrany també perquè el públic el teníem molt en contra, però a la nostra manera ho vam poder celebrar i la copa ha vingut cap a Barcelona, que és del que es tracta.
És el segon títol de la temporada, van líders en la lliga i estan classificats per a la final a quatre. Es nota la mà de Velasco?
És un entrenador que té les coses molt clares. Tenim uns conceptes que estem aplicant des de principi de temporada i es nota. No només juguem bé, sinó que sabem com volem jugar. I no és fàcil, perquè entre les convocatòries de seleccions i l’europeu hem perdut el fil de treballar tots plegats, però es veu en els partits que hi ha uns conceptes clars que hem treballat. També es veu en els resultats. Som líders amb molts punts d’avantatge i ja tenim dos títols amb l’horitzó de la Champions, que també la volem portar cap aquí.
Han guanyat dues finals als penals i en la copa el Betis els va eliminar també en els penals. Com a porter li agraden aquests finals o prefereix evitar-los?
Quan guanyes l’eufòria és més forta, però nosaltres som el Barça i, si podem, volem sentenciar els partits abans, perquè solem tenir millor equip que el rival. A la final contra El Pozo vam portar el ritme i vam anar a buscar més el partit que ells, que es van tancar més per buscar el contraatac. No van proposar tant com nosaltres. No volíem arribar a la tanda.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)