El CN Sabadell es fa fort en defensa i segella l’accés a la final contra el Mediterrani (10-8)

La tensió s’ha fet notar en el desenllaç i el partit ha acabat amb una picabaralla final

L’Astralpool CN Sabadell ha imposat els galons i ha segellat l’accés a la final de lliga després de vèncer el CE Mediterrani per 10-8 (4-4, 3-1, 2-1 i 1-2) en el tercer partit de la sèrie disputat a la piscina Finetwork Aquàtics de Can Llong. Dimecres, en aquest mateix escenari (20.30 h), afrontarà el primer assalt de la final contra el stm CN Mataró, que ahir ja havia segellat la feina contra el CN Terrassa. L’equip vallesà ha imposat la seva fortalesa defensiva en un duel en què s’ha fet notar la tensió en el tram final i ha acabat amb les targetes vermelles per a l’entrenador David Palma i el delegat Enric Arnella, tots dos del CN Sabadell. També han vist la targeta vermella Carla Tohà i Irene González per una picabaralla quan el temps ja estava exhaurit. Un trist final per una sèrie de semifinals d’alt voltatge.

La posada en escena ha estat molt vistosa, amb diferents alternatives i equilibri en el resultat (4-4). El Medi ha començat més despert, amb dues dianes d’Ashley Grossman des de l’arc i Sarah Lizotte, de penal. El Sabadell ha replicat tot seguit amb una acció de Nona Pérez en superioritat, Judith Forca de penal i Sabrina van der Sloot en un ràpida transició. L’intercanvi de cops s’ha mantingut fins al final del quart, amb dos gols més de Lizotte i Alba Muñoz per a les de Sants, i un parabòlic marca de la casa de Forca per segellar l’empat a 4. En el segon quart, l’equip de David Palma ha fet un pas endavant en defensa i s’ha mostrat més encertat que el seu rival en les superioritats. Mathilde Wolwes ha respost al gol de Brigitta Games des de la boia, però dues dianes més de Forca deixaven el marcador en 7-5 per a les locals abans del descans.

Després de la represa, el conjunt vallesà ha mantingut el guió i eixamplava la renda amb els gols de Nona Pérez i Mati Ortíz (9-5) davant un Medi poc clarivident en atac i que no aprofitava les nombroses accions de superioritat. En tot cas, una ràpida transició culminada per Mathilde Wolves donava aire a les barcelonines (9-6) abans d’entrar en els 8 minuts de joc. L’últim parcial ha estat per al Medi (1-2), però no ha estat suficient per capgirar el resultat. Games eixamplava la renda local i Helena Dalmases i Wolves signaven el definitiu 10-8.