Hoquei sobre herba

El Júnior cau amb el cap ben alt contra l’Amsterdam en la semifinal de l’EHL (1-2)

El Júnior ha perdut per 1-2 contra l’Amsterdam, l’amfitrió, les semifinals de l’Euro Hockey League (EHL) en un partit històric en què ha tutejat a un dels grans de l’hoquei herba europeu. El conjunt de Sant Cugat, de fet, ha estat superior en els dos primers quarts, en els quals guanyava per 1-0 i li han anul·lat un gol molt discutit. El tercer quart ha estat fatídic per a les catalanes, amb dos gols de les locals que han decantat la balança. Les vallesanes, que en els quarts de final es van classificar en els shoot outs eliminant el Düsseldorf en el seu bateig de foc europeu, han plantat de cara de valent davant d’un equip de molt de prestigi que ha estat catorze vegades campió d’Europa. El conjunt de Sant Cugat jugarà demà el partit per al tercer i el quart llocs (9.15 h) contra el Gantoise belga.

Amb Gigi Oliva dirigint les operacions des del darrera, l’equip de Marcel Malgosa ha dut el pes en el primer quart amb diverses arribades a la porteria contrària. Anna Gil (2’) i Carlota Petchamé (10’) han avisat les locals. Quan faltava un segon, Mariona Serrahima ha provocat un penal córner que ella mateixa ha executat. La portera holandesa ha malbaratat l’oportunitat. Però tot just arrencar el segon quart, el Júnior ha trenat una acció magnifica per la banda dreta entrant fins a la cuina que Maialen Garcia ha culminat (0-1 en el 17’). El vídeo arbitratge, malauradament, ha anul·lat el segon gol del Júnior, marcat per Anna Gil en inferioritat –Gigi Oliva acabava de veure la targeta verda–en una altra incursió del conjunt de Marcel Malgosa per la dreta de l’atac, el punt més feble de les neerlandeses. L’Amsterdam ha tingut l’empat en dos penals córner successius que han acabat en un penal stroke. La jugadora del conjunt local, però, l’ha llançat a fora. Gil també ha estat sancionada amb targeta verda i el Júnior ha salvat una situació de doble inferioritat.

El tercer quart també ha arrencat costerut, amb un penal stroke favorable a l’Amsterdam que Moes, per sort, ha estavellat al pal. L’Amsterdam ha empatat tot seguit en una acció per la banda dreta molt similar a les de les catalanes que Van der Elst ha culminat en el minut 4 del tercer quart (1-1). Jana Martínez –gran protagonista en els quarts–, la portera catalana en el segon temps, ha aturat una triple oportunitat en el minut 10 del tercer quart. L’Amsterdam semblava més sencer físicament. L’Amsterdam s’ha avançat a 20 segons del final del quart quan Moes ha rematat el rebuig d’un penal córner. El Júnior ho ha intentat en el darrer quart, però no ha tingut esma per revertir la situació.