Ciclisme

Stefano Oldani guanya l’etapa més llarga del Giro

Stefano Oldani (Milà, 1998) dona la segona victòria italiana en dos dies al Giro. És el vencedor de l’etapa més llarga de la 105 edició de la cursa, la dotzena, amb 204 quilòmetres i tres ports –prop de 3.000 m de desnivell acumulat–, els tres de tercera categoria, entre Parma i Gènova. Una etapa que començava sense el velocista australià, Caleb Ewan (Lotto) que deixava el Giro en la segona setmana tal com tenia previst però sense cap triomf. I un perfil propici per a les aventures que la velocitat en la primera hora i mitja, quan es feien 70 quilòmetres, impedia que es formés la fuga. L’esprint intermedi permetia a 28 corredors, amb Mathieu Van der Poel, agafar distància a 112 quilòmetres.

Coronat l’últim port, a 30, hi havia tres homes al davant –Lorenzo Rota (Intermarche), Stefano Oldani (Alpecin) i Gijs Leemreize (Jumbo) –quatre que els seguien, entre els quals Wilco Kelderman (Bora) a 11 minuts del mallot rosa, que anava a 7 del cap de cursa.

Leemreize ho ha intentat quan s’entrava a l’últim quilòmetre i un segon intent a 300 metres permetia Oldani, que ja li havia ensorrat el primer intent, endur-se el triomf malgrat la insistència de Rota al final. Els quatre perseguidors arribaven a 57 segons.

El grup del mallot rosa entrava a 9 minuts dels primers i Kelderman és el gran beneficiat de la jornada perquè s’acosta a Juanpe López (Trek) i és quinzè de la general a 3:52.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)