El Barça segella el bitllet per a Colònia amb un nou triomf contra el Flensburg (27-24)

El Barça ha rematat la classificació per a la final a quatre de la Champions de Colònia –per desè cop en tretze edicions– en un partit eminentment pràctic contra el Flensburg Handewitt (27-24). Amb quatre gols de renda de l’anada (29-33), el bitllet no ha estat mai en perill, però el duel ha estat molt més equilibrat que en el primer assalt al Flens Arena. Davant de 4184 espectadors, l’equip blaugrana ha sabut jugar millor les seves cartes davant un rival on ha brillat el futur extrem blaugrana Hampus Wanne, amb 6 gols. Pel Barça, els màxims anotadors han estat Dika Mem (6) i Youseff Ben Alí (5).

L’equip blaugrana, ben ordenat defensivament, ha colpejat primer, aprofitant les pèrdues de pilota del rival (6-3). Després d’un temps mort de Maik Machulla i amb les primeres intervencions de Benjamin Buric sota els pals, el conjunt germànic ha reaccionat i ha equilibrat el duel (6-6). El Barça ha replicat (8-6), amb Youssef Ben Alí tornant a brillar en atac, i s’ha entrat en una fase d’intercanvi de cops. El futur extrem blaugrana Hampus Wanne començava a exhibir alguna de les seves qualitats (3 gols a la primera meitat) i el Flensburg ja apostava pels atacs amb set jugadors (9-10). Però Dika Mem, amb Blaz Janc en el lateral, ha exercit de desembussador i s’ha tancat un primer acte eminentment defensiu (10-10).

L’equilibri s’ha mantingut durant els primers 20 minuts després de la represa. El Barça portava la iniciativa, però no era capaç d’obrir forat en el marcador. Mem, que avui ha estat l’encarregat d’executar els penals, es convertia en el màxim anotador de la Champions i arribava a la xifra de les 90 dianes amb el Palau en estat de màxim ebullició. A 10 minuts del final (20-20), el partit era obert i Carlos Ortega ha demanat temps mort per introduir algunes variants tàctiques. El tècnic andalús tornava a jugar la carta de Janc en el lateral i l’eslovè ha respost amb gols i bones connexions amb Cindric. El Barça ha fet una última estrebada, amb Makuc, Ben Ali, Ariño i Aleix afegint-se a la festa per sentenciar el triomf català per 27-24.