El campió serà a Colònia

Handbol. El Barça, amb el Palau de les grans ocasions, torna a sotmetre el Flensburg en un exercici de pragmatisme i no faltarà a la cita per defensar la corona europea al Lanxess Arena

Barça 27 Flensburg 24

BARÇA:Gonzalo; Mem (6, 3 p.), N’Guessan, Aleix (2), Cindric (4), Fernández (1), Ben Ali (5) –set inicial–; Macile (p.s.), Ariño (1), Janc (3), Petrus (1), Makuc (1), Langaro (2), Richardson i Zein.SG FLENSBURG-HANDEWITT:Buric; Golla (4), Hald Jensen, Svan (4), Wanne (6), Mensah Larsen (2), Sogard (3) –set inicial–; Möller (p.s.), Hasenkamp, Steinhauser, Gottfridsson (2), Einarsson (3) i Lindskog.PARCIALS:1-1, 3-2, 5-3, 6-6, 8-7, 10-10; 14-14, 17-16, 19-18, 20-19, 24-22 i 27-24.ÀRBITRES:Dalibor i Marko. Exclusions: Aleix (14’), per part del Barça; i Gottfridsson (11’ i 35’) i Hald Jensen (32’ i 55’), per part del Flensburg.PÚBLIC:Uns 4.184 espectadors al Palau Blaugrana.

Sense l’exuberància d’altres èpoques, però amb ordre defensiu i un joc eminentment pràctic, el Barça va rematar la feina contra el Flensburg-Handewitt i tornarà a ser a Colònia (18 i 19 de juny) per defensar el seu tron de la Champions. El conjunt blaugrana va portar la iniciativa en tot moment, però el duel va ser més anivellat que al Flens Arena (29-33) i no va poder fer l’estrebada definitiva fins a l’últim moment.

En la prèvia del partit, Carlos Ortega reclamava que no volia cap tipus de relaxament ni en l’equip ni en l’afició. I tots van respondre. Els jugadors a la pista i els culers amb una gran entrada (4.184 espectadors) que va impedir que el Flensburg albirés qualsevol possibilitat de remuntada. Sòlid en defensa, el Barça va colpejar primer, aprofitant les pèrdues de pilota del rival (6-3). Després d’un temps mort de Machulla i amb les primeres intervencions de Benjamin Buric sota els pals, el conjunt germànic va reaccionar i va equilibrar el duel (6-6). El Barça va replicar (8-6), amb Youssef Ben Ali tornant a brillar en atac. Així, es va entrar en una fase d’intercanvi de cops. El futur extrem blaugrana Hampus Wanne va començar a exhibir alguna de les seves qualitats (3 gols en la primera meitat) i el Flensburg ja va apostar tímidament pels atacs amb set jugadors (9-10). Dika Mem, l’home de la setmana, amb Blaz Janc al lateral, va exercir de desembussador i es va tancar un primer acte eminentment defensiu (10-10).

L’equilibri es va mantenir durant els primers 20 minuts després de la represa. El Barça portava la iniciativa, però no era capaç d’obrir forat en el marcador. Mem, que ahir era l’encarregat d’executar els penals, es va convertir en el màxim anotador de la Champions i va arribar a la xifra de les 90 dianes amb el Palau en estat de màxima ebullició. A 10 minuts del final (20-20), el partit encara era obert i Ortega va demanar temps mort per introduir algunes variants tàctiques. El tècnic andalús va tornar a jugar la carta de Janc al lateral i l’eslovè va respondre amb gols i bones connexions amb Cindric. El Barça va fer l’última estrebada, amb Makuc, Ben Ali, Ariño i Aleix afegint-se a la festa final.

Plaça per al Kiel

En l’eliminatòria més igualada de quarts (30-30 en l’anada), el Kiel va completar la quarta plaça per a Colònia després de vèncer el PSG per un ajustat 33-32, i es va afegir al Veszprém i el Kielce.

Hi hagut moments complicats, sobretot a l’inici de curs, però som a la final a quatre per mèrits propis i encara volem més