Patinatge

Adrià Díaz penja els patins després d’haver signat la seva millor temporada

El patinador barceloní, pioner en la modalitat de dansa en l’àmbit espanyol, va ocupar el vuitè lloc amb Olivia Smart en els Jocs Olímpics de Pequín

El patinador barceloní de 31 anys Adrià Díaz, que en companyia d’Oliva Smart va signar una històrica vuitena plaça en la modalitat de dansa en els Jocs Olímpics de Pequín, ha decidit posar punt i final a la seva carrera esportiva, segons ha anunciat la Federació Espanyola d’Esports de Gel. Díaz és un dels pioners de la modalitat de dansa a Catalunya i a Espanya i ja va fer el seu debut olímpic en els Jocs de Sotxi 2014, aleshores en companyia Sara Hurtado. Amb la patinadora madrilenya, del 2008 al 2015, i posteriorment amb l’anglesa, del 2015 al 2022, el barceloní ha competit en vuit edicions del mundial i vuit més de l’europeu.

Precisament, aquest 2022 ha completat el seu millor curs perquè a més del diploma olímpic ha aconseguit un quart lloc en els europeus de Tallin i el setè en els mundials de Montpeller. Uns magnífics resultats que s’han d’afegir també a la medalla de bronze que van obtenir el 2021 en l’Skate Canadà, prova del circuit mundial de la Federació Internacional de Patinatge. “Estem molt feliços de veure les fites que ha assolit l’Adrià en la seva carrera esportiva i d’haver estat al seu costat donant suport als seus objectius. Ha fet història per Espanya dins de la modalitat de dansa i esperem que el seu exemple inspiri a d’altres a prendre el seu camí en el futur”, ha remarcat el president de la Federació Espanyola d’Esports de Gel, el català Frank González. I ha afegit: “Enrere deixa una carrera molt meritòria i on s’ha guanyat un gran reconeixement a nivell internacional. Felicitats Adrià per tot el que has aconseguit i molta sort en els teus nous projectes.”

Curiosament, Adrià Díaz és el tercer esportista català dels sis que van competir en els Jocs de Pequín que ha anunciat la seva retirada en les últimes setmanes, després de l’esquiadora Núria Pau i del pilot de tobogan Ander Mirambell.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)