Handbol

LUKA CINDRIC

CENTRAL DEL BARÇA

“Estic preparat per marcar la diferència a Colònia”

“És normal que necessitéssim un temps d’adaptació amb Carlos Ortega, però hem millorat molt i em sento a gust amb el que em demana a la pista”

“El Kiel és un dels grans d’Europa, però nosaltres som els defensors del títol”

Luka Cindric (Ogulin, 1993) és la brúixola del Barça d’handbol. Amb la retirada de Raúl Entrerríos i la marxa d’Aron Pálmarsson, i sense la velocitat de vertigen que havia caracteritzat el joc blaugrana en l’etapa final de Xavi Pascual, el ritme ofensiu del Barça de Carlos Ortega depèn més que mai del cap i les mans del central croat. Cindric, que ja va ser decisiu en la final de l’any passat a Colònia, està a punt per afrontar una semifinal de la Champions d’alta volada contra el Kiel (dissabte, a les 18 h per Esport3).

No va jugar el partit amistós a Celje perquè arrossegava problemes físics. Ja està recuperat?
Sempre hi ha petites molèsties. No recordo l’últim cop que vaig jugar sense molèsties, però ara no tinc res que no sigui normal. Aquesta temporada s’està fent llarga, però tots estem més o menys bé. Només ens queden dos partits de la final a quatre i ho donarem tot.
Després de dos anys marcats per la pandèmia, per fi es podrà tornar a veure el Lanxess Arena de les grans ocasions.
Evidentment, és molt diferent jugar amb el pavelló buit que fer-ho amb tot el Lanxess Arena ple d’aficionats. Segur que hi haurà majoria del Kiel perquè juguem a Alemanya, però estem molt agraïts a tots els culers que ens han donat suport durant la temporada i als que es desplaçaran a Colònia.
El Barça el va fitxar l’estiu del 2019 perquè necessitava un líder a la pista. Està preparat per assumir aquest rol i per marcar la diferència aquest cap de setmana?
Segur, per això soc aquí. Tenim molta confiança dins l’equip. Hi ha molt respecte per tots els rivals, però som el Barça i anem a defensar el títol. Per a nosaltres això és més il·lusionant.
Què és el que més els ha costat des de l’arribada de Carlos Ortega a la banqueta?
És normal que al principi costi adaptar-se als canvis. En Xavi Pascual feia més de deu anys que era a l’equip. De mica en mica hem anat millorant i ara juguem molt millor que quan vam començar la temporada. Segur que hem de treballar més, però penso que anem en la bona línia. Hem fet una molt bona temporada, amb molts canvis, i només falta rematar-ho.
Personalment l’ha afectat el canvi en l’estil de joc?
No. Em puc adaptar a diferents circumstàncies, però som molts jugadors i alguns de nous i és normal que al principi costés. Tots estem contents amb Ortega. És un bon entrenador i una gran persona, i per això hem arribat fins aquí.
Abans la pilota circulava a més velocitat, hi havia molts contraatacs. Ara hi ha més atacs posicionals i la pilota ha de passar més per les seves mans. Se sent més protagonista?
A mi m’agrada fer atacs posicionals i em sento molt a gust en la parcel·la ofensiva. Tenim un equip que no necessita jugar set contra sis perquè sempre trobem la manera d’aconseguir la superioritat per marcar. Penso que tenim molt bon equip i estic content amb el que en Carlos [Ortega] em demana.
L’últim precedent entre el Barça i el Kiel va ser la final que es va jugar el desembre del 2020, amb victòria alemanya per 33-28. Pensa que el partit de dissabte pot tenir moltes similituds amb aquella final?
Mai se sap i cada partit és diferent. És veritat que el Kiel té un set contra sis molt efectiu i amb una defensa molt dura. Tenen moltes variants tàctiques, però nosaltres ens estem preparant molt bé a través del vídeo i a veure què passa.
Quines creu que poden ser les claus del partit?
Defensa i contraatac. Si defensem bé, podem córrer i imposar el nostre ritme, hi tindrem molt a guanyar.
Amb les baixes de Sagosen i Pekeler sembla que la final a quatre arriba en un millor moment per al Barça que no pas per al Kiel?
Són jugadors molt importants, però el Kiel és un dels grans d’Europa i li tenim molt de respecte.
És la final a quatre més complicada de les que ha disputat?
Pot ser. Els quatre equips [l’altra semifinal és Veszprém-Kielce] tenen possibilitats de guanyar i serà molt difícil, segur.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)