Futbol sala

El ‘dream team’ de Velasco

Futbol sala. El Barça tanca el primer curs del tècnic madrileny amb quatre títols i iguala el pòquer de l’equip de Marc Carmona del 2012

El Barça de Jesús Velasco passa a la història del club com el segon que obté un pòquer de títols. El primer va ser el 2012 l’equip que llavors dirigia el tècnic català Marc Carmona, que va celebrar al Barris Nord de Lleida la primera Champions de la història i també va guanyar la lliga, la copa d’Espanya i la copa del Rei. Als blaugrana d’ara només se’ls ha esmunyit la copa del Rei, eliminats en una tanda de penals de vuitens a la pista del Betis, però han celebrat la Champions –la quarta del club–, la lliga, la copa d’Espanya i la supercopa.

Amb el triomf a Palma que dissabte va segellar el títol, l’equip blaugrana ha aconseguit la sisena lliga de la seva història, la tercera en les últimes quatre temporades i la sisena de les darreres dotze. L’altra mitja dotzena les va guanyar l’Inter Movistar, cinc amb el segell del tècnic de Toledo, que va obtenir un total de catorze títols amb el club madrileny entre el 2012 i el 2019 abans de marxar a l’ACCS París.

El Barça va iniciar el seu cicle gloriós quan va guanyar la primera lliga el 2011. Posteriorment, en van arribar dues més de consecutives amb Carmona, amb jugadors com Ari, Fernandão, Wilde i Saad, entre d’altres.

L’equip actual ha cregut en el mètode de Velasco, que arribava avalat pel seu prestigi. “Des del primer dia he trobat una gran predisposició de tothom per assumir el que volia implantar, i això té molt de mèrit, perquè són els millors jugadors del món i la majoria ja ho han guanyat tot”, explica el tècnic. Pressió, ordre defensiu, contraatac i bones solucions estratègiques en l’atac estàtic són alguns dels trets d’identitat del Barça de Velasco, que ha sabut competir en els moments decisius del curs, amb una semifinal inoblidable de la Champions contra el Benfica (4-5) resolta amb un gol d’Adolfo a 20 segons del final com a gran victòria de capçalera.

L’inigualable Lozano

Sergio Lozano també continua ampliant la seva llegenda i guanya la seva cinquena lliga i el seu 29è títol com a jugador del Barça, que suposa un rècord absolut. Va tenir l’afició amb l’ai al cor després d’un fort cop al genoll en el primer temps, però es va aixecar i va liderar la victòria, amb dos gols i amb la seva energia habitual. Ni Ferrão ni Pito van tenir els seus dies més inspirats perquè els marcatges eren de primer nivell, però el Barça se’n va sortir en atac, sovint amb la capacitat de trencar de Dyego, que s’ha doctorat.

EL PROTAGONISTA

La veritat és que els meus equips sempre han rendit millor en la segona temporada i soc el primer sorprès per com ha anat tot
Des del dia que vaig arribar, he trobat una gran predisposició de tothom per assumir els conceptes que volia implantar
Això té molt de mèrit, perquè són els millors jugadors del món i la majoria ja ho han guanyat tot
Jesús Velasco
tècnic del BARÇA

El comiat d’Esquerdinha i el Pichichi de Ferrão

El títol a Palma va ser el colofó de la carrera del brasiler de 36 anys Esquerdinha –a la imatge–, que tanca la seva vida esportiva amb un currículum de quirats, amb quatre lligues –una amb El Pozo i tres amb el Barça–. Ha celebrat quinze títols amb la samarreta blaugrana en cinc temporades: dues Champions, tres lligues, tres copes d’Espanya, tres copes del Rei, dues supercopes i dues copes Catalunya. El pivot Ferrão és un altre dels noms propis i va afegir un nou guardó individual. El brasiler ha obtingut el quart Pichichi de la lliga, amb 30 gols, quatre més que Lozano, que ha estat el segon màxim artiller. El cinquè és Adolfo, imprescindible en atac i en defensa, que n’ha marcat 19.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)