Atletisme

Xènia Benach vola en la final de 100 m tanques (12.94) per segellar l’or estatal

El registre de la vilafranquina a Nerja no es podrà homologar perquè el vent bufava a més de 2 m/s (3,4)

La vilafranquina Xènia Benach (València CA) ha complert els pronòstics i ha conquerit el títol estatal de 100 m tanques a Nerja amb un espectacular registre de 12.94, que no es podrà homologar perquè el vent bufava a més de 2 m/s (3,4). Benach havia establert la plusmarca catalana en 13.03 en les eliminatòries de la sessió matinal de dissabte. L’escalenca Aitana Radsma (Playas Castelló) ha obtingut la segona plaça (13.29) i la manresana Emilia del Hoyo (Avinent Manresa), la quarta (13.55), i s’ha quedat a les portes de completar un podi íntegrament català.

Podi per a Berta Segura i Laura Hernández

En els 400 m femenins, Berta Segura (Aldahra Lleida) i Laura Hernández (FC Barcelona) han protagonitzat un duel aferrissat pel subcampionat, que s’ha resolt a favor de la lleidatana per una única centèsima de marge (52.66 i 52.67). Segura ha establert una nova plusmarca catalana absoluta –tenia 52.72– i d’Espanya sub20 i la velocista olotina ha esmicolat seva marca personal (53.37). El títol ha estat per a la castellana Eva Santidrian (FC Barcelona), amb 52.39. En els 400 m masculins, el barceloní Pau Fradera (FC Barcelona) ha posat el punt i final a la seva extensa carrera atlètica amb el setè lloc i un registre de 46.83. A partir d’ara, podrà centrar-se més en la seva tasca d’entrenador i contribuir en els progressos d’alguns dels seus deixebles, com el seu cosí segon David Fradera, que avui ha estat quart amb marca personal (46.40). El lleidatà Bernat Erta, un dels referents de la distància, no ha pogut competir perquè es va lesionar al bíceps femoral de la cama dreta en les sèries de dissabte. El títol ha estat per a Òscar Husillos (Adidas), amb 45.45.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)