Handbol

El Barça i quinze més

Handbol. El club blaugrana ja sap quins equips li disputaran el títol de la Champions. El Fraikin BM Granollers no ha estat entre els escollits, però jugarà la fase de grups de la lliga europea

Quan fa tot just una setmana que el Barça conqueria la seva onzena Champions, segona de consecutiva, a Colònia, ja es comencen a perfilar els arguments de la pròxima edició. Ahir es van donar conèixer els setze participants en la competició. Amb el Barça al capdavant, ja n’hi havia nou de fixos: el Kielce, el Kiel i el Magdeburg de la Bundesliga, el París Saint-Germain, el Pick Szeged, el Porto, el GOG Gudme danès i el Dinamo de Bucarest de Xavi Pascual. A aquests clubs s’hi han afegit set més a través d’una invitació de l’EHF: el Veszprém (Hongria), el Nantes (França), l’Aalborg (Dinamarca), el Wisla Plock (Polònia), el Zagreb (Croàcia), l’Elverum (Noruega) i el Celje (Eslovènia). Per l’elecció, el comitè d’avaluació ha tingut en compte diversos factors, com ara la seu, la televisió, resultats anteriors en competicions europees, i la gestió dels productes i continguts digitals d’acord amb la normativa.

“Ens havíem il·lusionat”

Com s’intuïa, qui no està entre els escollits de la Champions és el Fraikin BM Granollers, que s’haurà de conformar a jugar a la gens menyspreable fase de grups de la lliga europea. Aquesta també serà la destinació dels altres clubs que han vist denegada la seva sol·licitud: l’Sporting de Portugal, el Kadetten Schaffhausen suís, el Minaur Baia Mare romanès i l’Ystads suec. També és el cas del Motor Zaporíjia ucraïnès, que jugarà en la segona divisió alemanya i que segurament disputarà els partits de casa a Düsseldorf. El tècnic del BM Granollers, Antonio Rama, valorava el fet d’haver quedat fora de la màxima competició europea: “Finalment és una llàstima perquè ens havíem fet il·lusions, i esportivament ens havíem guanyat el dret a tenir una d’aquestes invitacions. És evident que es valoren molts altres factors, però això no ha de desmerèixer tota la bona feina que s’ha fet i la gran oportunitat que és també jugar la fase de grups de la lliga europea. És un gran premi per la temporada que hem fet. Sabíem que era molt difícil entrar en la Champions, perquè hi ha grans equips que han passat davant nostre, i ara toca pensar en la lliga europea, que també serà extremadament dura.”

El divendres 1 de juliol (11 h) es farà a Viena el sorteig de la fase de grups de la Champions, que arrencarà entre el dimecres 14 i el dijous 15 de setembre.

Plaça fixa
Barça (Catalunya)
Kielce (Polònia)
Kiel (Alemanya)
Magdeburg (Alemanya)
París Saint Germain (França)
Pick Szeged (Hongria)
Porto (Portugal)
Dinamo Bucarest (Romania)
GOG Gudme (Dinamarca)
Amb invitació
Veszprém (Hongria)
Nantes (França)
Aalborg (Dinamarca)
Wisla Plock (Polònia)
Zagreb (Croàcia)
Elverum (Noruega)
Celje (Eslovènia)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)