Un mur infranquejable

Waterpolo. La selecció espanyola no troba l’antídot per aturar Haralabidis i Musselman, es torna a estavellar contra els Estats Units i haurà de jugar per la cinquena plaça del mundial

Estats Units 13 Espanya 8

ESTATS UNITS:A. Johnson; Musselman (5), Prentice (1), Fattal, A.E. Johnson, Steffens (1), Haralabidis (6), Neushul, Mammolito, Gilchrist, Weber, Raney i Longan.ESPANYA:Ester; Nogué, Espar, Ortiz (1), Nona (1), González, Ruiz (1), Peña (1), Forca (2), Camus, Maica (2), Leitón i Terré.PARCIALS:3-3, 3-2, 5-3 i 2-0.ÀRBITRES:Stavridis i Ohme.

La selecció espanyola havia de fer un partit gairebé perfecte per tenir possibilitats contra els Estats Units, però li va faltar consistència i encert per tombar l’imbatible campió de tot. Acostumada a lluitar pels podis dels grans campionats, l’equip de Miki Oca s’haurà de conformar a batallar per la cinquena plaça del mundial de Budapest després d’un encreuament de quarts letal contra el totpoderós grup d’Adam Krikorian. L’equip estatal va mantenir un resultat ajustat fins al descans (6-5), però a partir d’aquí les canoneres Stephania Haralabidis i Madeline Musselman van començar a veure porteria amb facilitat i van acabar marcant les diferències.

Musselman només va necessitar 24 segons per deixar la seva targeta de presentació. El triple campió mundial i olímpic va començar molt endollat, aprofitant les primeres superioritats. Les de Miki Oca es van anar despertant. Amb Martina Terré sota els pals, van elevar el llistó defensiu i amb ràpides transicions van restablir l’equilibri (3-3) abans de tancar el primer quart, amb gols de Judith Forca, Maica García i la jove Nona Pérez. Les subcampiones mundials i olímpiques van aprofitar uns instants de cert desconcert del rival per prendre la iniciativa amb un gol de Bea Ortiz només de començar el segon quart. Un penal executat per Haralabidis va donar vida a les de Krikorian i es va entrar en una fase d’intercanvi de cops. Forca, amb una vaselina precisa marca de la casa, va tornar a avançar les aspirants, però les rivals van replicar amb una altra canonada de Musselman i un gol de l’exsabadellenca Maggie Steffens (6-5). Abans d’arribar al descans, Ashleigh Johnson va desplegar els seus braços eterns per aturar un penal a Elena Ruiz.

Després del descans llarg, els Estats Units van prémer l’accelerador. Molt efectius en atac i sòlids en defensa, amb continus bloquejos, van anar guanyant terreny al conjunt espanyol. L’encert de Haralabidis i Musselman va anar eixamplant l’escletxa (11-7), tot i que les d’Oca no es donaven per vençudes amb els gols de Pili Peña, Maica i Elena Ruiz (11-8). En l’últim quart, el conjunt estatal ja no va veure porteria i dues dianes més de Haralabidis van deixar el resultat final en 13-8. Espanya començarà la pugna per la cinquena plaça demà contra França (14.30 h), a qui va vèncer en la fase de grups per 8-18.

LA XIFRA

11
gols
van marcar entre Stephania Haralabidis (6) i Madeline Musselman (5), els braços executors dels Estats Units.
Ara hem de ser realistes i amb humilitat anar a totes per assolir la cinquena plaça del mundial
Miki Oca
seleccionador espanyol
En el tercer quart, els Estats Units han anotat molt i contra elles has d’anar a un marcador baix perquè tenen molt potencial defensiu

Els de David Martín, contra Montenegro

Esperant el seu torn des de dissabte, la selecció de David Martín es juga avui (17.30 h) l’accés a les semifinals contra el combinat de Montenegro, que va suar de valent per superar el Japó (10-9) en els vuitens de final. Després del treballat triomf contra Itàlia (12-14), el conjunt espanyol es va estalviar els vuitens i ha pogut preparar-se a consciència per al partit que dona accés a la lluita per les medalles. En les files rivals, hi juga Kanstantsin Averka i el futur integrant mariner Dusan Matkovic.