La selecció espanyola supera Montenegro (7-6) i certifica l’accés a les semifinals del mundial

El conjunt de David Martín ha excel·lit en defensa i el porter Unai Aguirre ha estat escollit el jugador del partit

La selecció espanyola, amb tretze jugadors de clubs catalans, ha segellat una victòria molt treballada contra Montenegro (7-6) i ha certificat el seu accés a les semifinals del mundial, on divendres se les heurà amb Croàcia (21 h), vencedor d’un altre duel balcànic contra Sèrbia (12-14). El conjunt de David Martín ha excel·lit en defensa (3-2, 2-1, 1-2 i 1-1) i el guardó al jugador del partit ha estat per Unai Aguirre, espectacular sota els pals, com el seu homòleg en el marc rival, Dejan Lazovic. L’equip espanyol sempre ha portat la iniciativa, però Montenegro no s’ha donat mai per vençut i fins a la penúltima acció ha tingut possibilitats de forçar l’empat.

L’equip estatal, amb intensitat tant en defensa com en atac, ha colpejat primer gràcies a un gol en superioritat de Martin Famera i a un xut per tot l’escaire d’Alberto Munárriz. El conjunt montenegrí ha replicat amb una canonada de Vlado Popadic. Les defenses han elevat el llistó, els de David Martín han malbarat tres accions d’home de més i el marcador del primer quart ja no s’ha mogut (2-1). El segon quart ha continuat amb la mateixa tònica. Dusan Banicevic, des de la boia en superioritat, igualava el resultat. Però l’equip espanyol responia amb dues dianes des de l’arc, un llançament creuat des de l’extrem d’Álvaro Granados i una fuetada de l’esquerrà Blai Mallarach. El futur jugador mariner Dusan Matkovic retallava diferències, però Roger Tahull deixava el parcial en 5-3 amb un gol des de la boia a només 2 segons del descans.

Després del descans llarg, una transició ràpida rubricada per Sergi Cabanas obria una escletxa en el resultat (6-3). Però els montenegrins no es donaven per vençuts i l’aparició de Bogdan Durdic, amb dos gols, tornava a ajustat el resultat. Abans d’entrar en l’últim quart, s’ha produït una jugada molt polèmica quan Bernat Sanahuja no ha pogut llançar un penal perquè un rival li ha tocat la pilota davant de la permissivitat de la parella arbitral. En tot cas, el resultat no s’ha mogut durant molts minuts, fins que Mallarach ha tornat a carregar el braç per anotar el 7-5 a només 3:56 pel final. Averka hi ha volgut posar emoció, signant el 7-6 a 1:35. Però el subcampió del món s’ha mantingut ferm i no ha deixat escapar la victòria.