Tennis

Nadal sap patir, s’adapta al rival i elimina un incòmode Berankis a Wimbledon

El segon favorit guanya per 6-4, 6-4, 4-6 i 6-3 i passa a la tercera eliminatòria

Sense fer un gran partit Rafael Nadal s’ha classificat per la tercera eliminatòria de Wimbledon. El segon cap de sèrie s’ha adaptat a un partit i un rival molt incòmode, i ha derrotat per 6-4, 6-4, 4-6 i 6-3 el lituà Ricardas Berankis –106 del rànquing mundial–, en tres hores i dos minuts. En el primer set el manacorí ha fet més errades de les habituals, però ha mantingut a ratlla al seu rival i se l’ha pogut adjudicar amb un break en el desè joc (6-4). En la segona mànega Berankis ha pogut trencar el servei de Nadal d’inici i s’ha posat amb un 1-3, però el manacorí ha remuntat (6-4). El lituà ha fet el seu millor joc en el tercer set, ha aconseguit un break en el primer joc i ha mantingut el seu servei fins guanyar el set (4-6). Nadal s’ha refet molt bé en el quart set i s’ha avançat amb un 3-0. Llavors ha aparegut la pluja. S’ha aturat el partit una hora i s’ha tancat el sostre. En la represa el manacorí ha estat intractable i s’ha emportat la victòria (6-3).

Stefanos Tsitsipas ha complert amb la seva condició de quart cap de sèrie de Wimbledon i s’ha classificat sense problemes per la tercera eliminatòria. El grec ha derrotat l’australià Jordan Thompson, 76 del rànquing mundial, en dues hores i tres minuts per 6-2, 6-3 i 7-5. Després d’un primer set molt còmode, en el segon ha hagut de remuntar un 1-3 en contra guanyant cinc jocs consecutius. El tercer ha sigut molt anivellat i s’ha decidit amb un break en el darrer joc.

El castellonenc Roberto Bautista ha abandonat Wimbledon perquè ha donat posició de la Covid-19. Avui havia de jugar contra el colombià Daniel Galán, però ahir es va començar a trobar malament i després de fer la prova ha donat positiu. És la tercera baixa del quadre masculí després de les del croat Marin Cilic i l’italià Matteo Berrettini.

La número 1 mundial, la polonesa Iga Swiatek, ha hagut de treballar molt per classificar-se per la tercera eliminatòria de Wimbledon. Ha necessitat dues hores i quatre minuts per derrotar la neerlandesa Lesley Pattinama Kerkhove –138 del món–, per 6-4, 4-6 i 6-3. El primer set ha estat molt disputat i amb alternatives, però en el segon la neerlandesa a sorprès la polonesa i ha dominat. En la tercera mànega Swiatek s’ha mostrat sòlida des de l’inici i s’ha emportat la victòria.

En els dobles femenins l’empordanesa Aliona Bolsova s’ha classificat per la segona eliminatòria. Amb la nord-americana Ingrid Neel han derrotat les dotzenes favorites, la jugadora de la Xina Taipei Latisha Chan i l’australiana Samantha Stosur per 7-6 (4) i 6-1.