Més esport

Revisen la guia PEFS de prescripció d’exercici físic per a la salut

El Col·legi de Professionals de l’Activitat Física i de l’Esport de Catalunya (COPLEFC) ha fet un reconeixement a les i els educadors físics esportius (EFE) que han participat en la revisió científica de la segona edició de la guia de prescripció d’exercici físic per a la salut. Les secretàries generals de Salut Pública, la doctora Carmen Cabezas, i de l’Esport i l’Activitat Física, Anna Caula, van participar en l’acte i van posar en valor les noves aportacions quinze anys després de la primera edició.

La Guia PEFS ha comptat com a autors un conjunt de 43 educadors físics esportius, els quals han aportat l’evidència científica existent des de les ciències de l’activitat física i de l’esport a la finalitat de la Guia, que se centra en la prescripció d’exercici per “reduir el sedentarisme i portar un estil de vida actiu de manera regular en totes les etapes de la vida”, com diu la presentació de la Guia.

Pere Manuel, president del Col·legi, va apuntar la proposta que s’està elaborant, en companyia del Consejo COLEF i el CSD, de disposar d’una regulació professional estatal en la línia de fer que els EFE tinguin una reserva d’activitat, com a professió regulada, amb tota la seva significació per evitar l’intrusisme, entre altres qüestions.

La doctora Carmen Cabezas va destacar que “la salut és fonamental i essencial per cuidar-nos”. “Hem d’integrar l’activitat física en la vida diària”, hi va afegir. Anna Caula, secretària general de l’Esport i l’Activitat Física, va “compartir l’emoció de l’acte, que és possible gràcies a l’esport”, la qual cosa es basa en els seus valors. De la Guia, va indicar que serveix per aturar-se i veure el camí recorregut, i com, la “col·laboració entre esport i salut permet acarar la salut pública” de la ciutadania del nostre país.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)