Ciclisme

Lampaert s’estrena de groc

Ciclisme. El belga del Quick-Step sorprèn en la contrarellotge inicial del Tour a Copenhaguen, guanya la seva primera etapa en la cursa francesa i n’és el primer líder

Per primera vegada en la seva carrera esportiva Yves Lampaert (Quick-Step) va guanyar una etapa del Tour de França i es va vestir amb el mallot groc de líder. El belga, de 31 anys, va sorprendre i es va imposar en la contrarellotge de la primera etapa del Tour, que va començar ahir a Copenhaguen, i en la segona que es disputarà avui per les carreteres daneses sortirà vestit de groc.

Yves Lampaert va fer un temps de 15:17 en els 13,2 quilòmetres de la contrarellotge i va superar per cinc segons el seu compatriota Wout van Aert (Jumbo-Visma), que va acabar segon i durant molts de temps va ocupar el primer lloc. Hi havia previsió de pluja a la capital danesa en aquest inici del Tour i els equips van fer sortir els favorits en les primeres posicions per intentar evitar-la. El mal temps es va avançar i des de l’inici de l’etapa els corredors van haver de disputar la crono amb el terra mullat i sota la pluja. Lampaert va sortir quan el temps havia millorat una mica, però el terra encara estava mullat, i se’n va veure beneficiat. El belga va aconseguir la seva primera victòria en el Tour i la segona en una gran volta, després d’una etapa en la Vuelta l’any 2017, i per primera vegada es va posar el mallot groc de líder del Tour.

El gran favorit a la victòria final i guanyador de les dues darreres edicions de la volta francesa, Tadej Pogacar (UAE), va acabar en la tercera posició de l’etapa, a set segons del guanyador. Pogacar va guanyar una mica de temps al seu gran rival, el també eslovè Primoz Roglic (Jumbo-Visma), que va acabar en la vuitena plaça a setze segons del guanyador i a nou de Pogacar. El danès Jonas Vindegaard (Jumbo-Visma), que va ser el segon de la general en la passada edició del Tour i corria davant la seva afició, va fer una bona contrarellotge i va acabar el setè, a quinze segons del guanyador.

El vilanoví Marc Soler (UAE) va tenir l’honor de ser l’últim a sortir en la contrarellotge inicial del Tour, perquè aquesta plaça correspon a l’equip de l’últim guanyador. Va acabar en el lloc 132è amb 16:45.

EL PROTAGONISTA

Etapa 1 (13,2 km)
1r. Y. Lampaert (Quick-Step) 15:17
2n. W. van Aert (Jumbo) a 0:05
3r. T. Pogacar (UAE) a 0:07
4t. F. Ganna (Ineos) a 0:10
5è. M. Van der Poel (Alpecin) a 0:13
6è. M. Pedersen (Trek) a 0:15
7è. J. Vindegaard (Jumbo) m.t.
8è. P. Roglic (Jumbo) a 0:16
9è. B. Mollema (Trek) a 0:17
10è. D. Teuns (Bahrain) a 0:20
11è. M. Cort (EF Education) a 0:021
12è. B. Jungels (Ag2r) a 0:23
13è. A. Yates (Ineos) m.t.
14è. S. Küng (Groupama) m.t.
15è. T. Pidcock (Ineos) 0:24
132è. M. Soler (UAE) a 1:28
És increïble, he batut el gran Wout van Aert, No m’ho esperava. Em costa assumir-ho. És el Tour de França, els millors ciclistes del món són aquí i soc el líder
Efectivament, la carretera estava més eixuta. Molts em podien haver superat quan he arribat, però al final he pogut guanyar
Ives Lampaert
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)