Ciclisme

Etapa per a Jakobsen i lideratge per a Van Aert

Fabio Jakobsen (Deceuninck) és el vencedor de la segona etapa del Tour de França, de 202,2 quilòmetres de Roskilde a Nyborg, amb tres ports de quarta categoria entre el 62 i el 84 i amb el pas pel pont de Gran Belt, de 18 al 181 entre les illes de Selandia i Fiònia. Wout Van Aert (Jumbo), és segon i passa a liderar la classificació general després de la primera etapa en línia.

Magnus Cort (EF) i el noruec Sven Erik Bystrom (Intermarché) eren els últims supervivents d’una escapada en la què el danès de l’Education First aconseguia el lideratge de la muntanya, el primer del país per on passen les tres primeres etapes del Tour des que el 2012 Michael Morkov duia el mallot de punts vermells. Cyril Barthe i Pierre Rolland (B&B Hotels-KTM) havien estat en l’escapada a l’inici , en la què els dos corredors nòrdics superarien els tres minuts de marge.

El pilot absorbia Cort a 58 quilòmetres per a l’arribada i Bystrom, el més combatiu de la jornada –les tres primeres hores es rodava a 44 km/h de mitjana– a 31,5. El líder de la general, Yves Lampaert (Quick-Step), era el més destacat d’una desena d’afectats en la primera caiguda en el pont, mentre Rigoberto Uran (EF) ja anava al terra en l’aproximació al punt calent de l’etapa. El pilot rodava junt a 8,5 i a 2,2, ja dins la zona de protecció, una enganxada massiva reduïa molt les unitats –Tadej Pogacar s’hi veia implicat i arribava amb la roda del davant i la del darrera punxades. Wout Van Aert era el més ben posicionat als darrers metres, amb Fabio Jakobsen a roda per endur-se la victòria d’etapa mentre el belga s’apuntava el mallot groc.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)