Atletisme

La reusenca Núria Gil, subcampiona d’Europa de trail

L’atleta reusenca Núria Gil va obtenir ahir el subcampionat d’Europa de curses de muntanya al campionat d’Europa de trail de La Palma. La prova es va fer en un circuit de 47,39 quilòmetres i un desnivell positiu acumulat de 2.562 metres. Gil va fer un temps de 4H18:16. La campiona va ser la francesa Blandine L’Hirondel (4h11:22). El podi el va completar la també francesa Mathilde Sanges (4h22:42). L’actuació de Núria Gil va catapultar a la selecció espanyola, que es va penjar la plata per equips. L’osonenca Anna Comet va ser cinquena i la jove valenciana Júlia Font, setena.

En categoria masculina, la prova la va guanyar el belga Maximilien Drion de Chapois (3:43:01). Oriol Cardona es va retirar per lesió. La selecció espanyola masculina va aconseguir la medalla de bronze per equips. En la categoria sub-20 masculina Jan Torrella (JAB-Berga) era segon en Up-hill i la selecció espanyola primera per equips. En noies, Blanca Batlle (AA Palamós) i Martina Gonfaus (JAB-Berga) eren tretzena i quinzena i l’equip estatal s’enduia el bronze.