Campions en els penals

Waterpolo. Espanya, amb set catalans i tretze jugadors d’equips de casa, derrota Itàlia en la tanda de penals en una final dramàtica i obté el tercer títol mundial de la seva història

Itàlia (5) 9 Espanya (6) 9

ITÀLIA:Lungo, Fulvio (1), Damonte, Gratta, Fondelli (1), Cannella (2), Marziali (1), Echenique, Presciutti (1), Bruni (1), Somma (1), Dolce (1) i Nicosia.ESPANYA:Aguirre, Munárriz (2), Granados (4), Sanahuja, De Toro, Larumbe, Famera (1), Cabanas, Tahull (1), Perrone (1), Mallarach, Bustos i lorri (ps)..PARCIALS:3-3, 0-3; 3-2 i 3-1. Penals: 5-6.

La selecció espanyola va derrotar ahir Itàlia en la tanda de penals a Budapest, després que el temps reglamentari s’acabés amb 9-9, i va aconseguir el tercer títol mundial de la seva història. L’aturada del porter suplent Edu Lorrio en la segona tanda en el llançament de Giacomo Cannella, combinat amb el gol de Granados –4 gols durant el partit i dos en la tanda– van donar el títol al conjunt del tècnic català David Martín i van desfermar l’eufòria. Amb set catalans i tretze que formen part de clubs catalans, Espanya va manar en bona part del partit, però els italians, molt competitius, van reaccionar.

Espanya va començar bé marcant en un contraatac coronat pel rapidíssim Granados. Munarriz va fer el 0-2, un gol confirmat pel videoarbitratge, i també va marcar l’1-3. Però Itàlia va estar molt inspirada en les superioritats (3/4) i va empatar al final del primer quart (3-3).

Granados va avançar de nou l’equip de David Martín en una doble superioritat (3-4) i va fer el 3-5 en superioritat, demostrant que és un gran canoner. Tahull, ben desmarcat, va rendibilitzar una gran passada de Perrone (3-6) en un segon quart gairebé perfecte dominat amb un parcial de 0-3 en què també van lluir la defensa i el porter Unai Aguirre.

Perrone va clavar el 3-7 aquest cop aprofitant el servei d’un company. Itàia va marcar el 4-7 en superioritat (4/7), però Granados, desfermat i confirmant la bona circulació del conjunt estatal en les superioritats, va clavar el 4-8. Els italians van fer el seu cinquè gol amb un home de més i van segellar un parcial de 2-0 que els va donar vida al final del tercer quart (6-8) a partir de les bones aturades del seu porter. Famera, a boca de canó, va donar fluïdesa a l’atac del conjunt de David Martín (6-9). Itàlia va marcar de penal molt protestat (7-9) i encara amb 6 minuts va afegir incertesa. L’equip transalpí, però, va segellar un parcial de 2-0 (9-9) i va abocar la final al dramatisme. Marc Larumbe va provocar una exclusió en l’últim atac. Martín va demanar temps a 35 segons del final, però Espanya va perdre la pilota en l’últim atac. Penals. 4-4 en la primera tanda amb una aturada d’Unai Aguirre a Cannella i l’error de Munarriz, al pal. En el segon llançament de la segona tanda, Lorrio es va erigir en el protagonista aturant el llançament de Cannella.

EL PROTAGONISTA

Aquest or ens el mereixíem. Aquest jugadors sempre s’han aixecat. Hem perdut tres finals i sempre hem tornat. Té molt de valor
Molt content pels jugadors. Després del títol a Fukuoka i de 20 anys sense guanyar, és una gran notícia