Ciclisme

L’etapa de les llambordes sacseja el Tour de França

Van Aert segueix líder tot i caure, Vingegaard punxa i Roglic es queda sense opcions en la general

Simon Clarke és el vencedor de la cinquena etapa del Tour, de 157 quilòmetres amb inici a Lilla i final a Wallers, a l’Arenberg. Era la dels trams de llambordes, onze, sense ser la París Roubaix però que compromet les opcions dels candidats al triomf del Jumbo, Vingegaard i Roglic, o el de l’Ineos, Geraint Thomas. L’australià és el protagonista del primer triomf de l’Israel al Tour i Wout van Aert manté el mallot groc per 13 segons.

Magnus Cort (EF Education-EasyPost) obria els intents d’escapada i en aquest cas eren Edvald Boasson Hagen (TotalEnergies) i Taco van der Hoorn (Intermarché) els que acompanyaven el líder de la muntanya, en un dia sense punts en joc per a la classificació que lidera el corredor danès. Neilson Powless (EF), Simon Clarke (Israel) i Alexis Gougeard (B&B ) s’afegien al cap de cursa, que a 100 quilòmetres disposava de tres minuts de marge.

Wout van Aert (Jumbo) anava al terra per culpa del cotxe del DSM i la diferència superava els 4 minuts a 73 km. Peter Sagan també queia quan Tadej Pogacar rodava al capdavant del pilot sense cap company de l’UAE. Els Jumbo encapçalaven el pilot Mathieu van der Poel (Alpecin) també es despenjava del pilot mentre Jonas Vingegaard tenia un problema mecànic –punxada– que l’obligava a canviar de bici fins a dues vegades abans que el cotxe del Jumbo n’hi donés una que li anés bé. Després, era Primoz Roglic el que queia en una acció en què Caleb Ewan i Brandon McNulty també anaven al terra, quan Vingegaard cedia més de mig minut respecte Pogacar en un grup en què hi havia Geraint Thomas i estirava van Aert.

Rogla anava més endarrerit, a dos minuts de Pougi, que sobrevivia a tots els trams i, a manca de dos, es quedava amb un especialista com Jasper Stuyven (Trek) i a 45 segons dels escapats, que sense Gougeard eren cinc. Magnus Cort no aguantava el ritme al davant i serien quatre els candidats al triomf. Neilson Powless marxava sol a 1,2 km i a 300 metres Clarke i van der Hoorn es jugaven el triomf d’etapa en un desenllaç de photo finish. Stuyvern i Pogacar entraven a 51 segons i el grup de Vingegaard.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)