Tennis

No facis mai cas al teu pare

Tennis. Wimbledon. Un Rafa Nadal ple d’èpica es resisteix a retirar-se tot i que el seu pare li ho demana des de la graderia i aixeca un partit per a la història en el ‘tie-break’ (6-3, 5-7, 6-3, 7-5 i 7-6)

8-4

balanç

en 5ns sets de Rafa

Una de les imatges ja per a la història de Rafa Nadal es va produir ahir quan se’l veia patir, fins i tot aturant el partit, marxant al vestidor amb dolor a l’abdomen i el seu pare, Sebastià Nadal, des de la llotja, demanant al seu fill que abandonés, que no valia la pena patir quan ja havia perdut el primer set. Però si alguna cosa envolta el balear és l’èpica. La llegenda. Va tornar a la pista i va aixecar un partit que semblava impossible per als humans. Per a ell no. Rafa Nadal no el pots donar mai per mort. El balear va remuntar el partit i va portar-lo fins al tie-break. Allà no li va pesar la pressió i va enfonsar un Fritz totalment impotent després de 4 hores i 20 minuts de joc (6-3, 5-7, 6-3, 7-5 i 7-6 (4)). Rafa Nadal, que fins ahir tenia 22-11 en cinquens sets de Gran Slam (7-4 a Wimbledon) va arribar massa fos i Taylor Fritz, que havia fet un 1-1 a Wimbledon en cinquens sets, no va perdonar. Nadal ja és a semifinals, on jugarà contra Kyrgios, que va repassar el xilè Cristian Garrin per 3-0.

En el primer set el balear va començar llançat (2-0), però va començar a fer errors i Fritz ho va aprofitar per agafar confiança, empatar i deixar clavat Nadal (6-3) en 37 minuts de joc. El segon set va començar molt igualat i, amb 4-3 per a Rafa Nadal, el balear va haver de marxar al vestidor perquè tenia problemes a l’abdomen. Però va tornar i ho va fer amb tanta convicció que va empatar el partit amb un 7-5. El tercer set semblava que seria el que marcaria el partit i se’l va endur el nord-americà per 6-3. Nadal va trencar el servei a Fritz en un quart set impressionant que es va apuntar el de Manacor (2-2). El balear va tornar a anar al vestidor però va tornar a la pista tot i les molèsties. En el cinquè set, farcit d’emoció i en el qual cap dels dos tennistes va defallir, es va arribar al tie-break al primer que guanyés deu jocs. Allà Nadal va treure la seva experiència per rematar la feina amb un 10-4.

En l’altre partit de quarts que es va jugar ahir l’australià Nick Kyrgios va superar el xilè Cristian Garin per la via ràpida (4-6, 3-6 i 6-7) i serà el rival de Nadal. L’altre semifinal la disputaran Cameron Norrie i el gran favorit, Novak Djokovic.

Maria-Jabeur i Rybakina-Halep, les semifinals

X.B.

En el quadre femení ja tenim les dues semifinals definides. Les jugaran l’alemanya Maria contra la tunisiana Jabeur i ahir també es va classificar la romanesa Halep, que jugarà contra la kazakh Rybakina. Halep va superar la nord-americana Anisimova (6-2 i 6-4) i Rybakina va necessitar tres sets per desfer-se de l’australiana Tomljanovic (6-4, 2-6 i 2-3).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)