Ciclisme

Etapa i general per a Tadej Pogacar, sense rival en aquest Tour

Dia rodó per a Tadej Pogacar en l’etapa més llarga del Tour, de 219,9 quilòmetres entre Binche i Longwy, l’endemà del dia de les llambordes i el dia abans del primer final en alt, a la Planche des Belles Filles. L’eslovè suma la primera victòria parcial i es posa líder gràcies a les bonificacions.

De cara a la galeria?

Wout van Aert (Jumbo) mirava d’entrar en l’escapada del dia i en un tall de 25 homes, en què també hi havia Filippo Ganna (Ineos), era el mateix Tadej Pogacar (UAE) qui sortia a ensorrar les opcions d’escapada. El mallot groc no deixava d’intentar-ho en els primers 20 quilòmetres i el campió dels dos darrers Tours l’havia de vigilar de ben a prop.

Magnus Cort (EF) després d’un tall amb van Aert i els Jumbo, era el que feia bo l’atac amb nou homes més. Després serien onze i amb 52,5 km en la primera hora el líder de la general tornava a insistir en escapar-se. Steven Kruijswjik el llançava i Quinn Simmons (Trek) i Jakob Fuglsang (Israel) eren els que l’acompanyarien des del quilòmetre 81. La diferència en la segona hora –50,8 km/h de velocitat mitjana– era de 4 minuts amb el mallot groc patint problemes mecànics i canviant de bici després del primer dels tres ports del dia (Mazures, 3a al 87,2).

Wout van Aert s’assegurava el mallot verd un dia més sumant els 20 punts en l’esprint intermedi de Carinyena i, superada la tercera hora, Fuglsang es desentenia dels relleus en l’escapada i a 65 quilòmetres posava el peu a terra per esperar el grup, que ja estava a dos minuts. El danès, 21è en la general, era neutralitzat amb els dos homes del davant a 1:20 i, poc després, el marge tornava als dos minuts, a 60 de meta. A 31 era quasi la meitat, quan el mallot groc deixava Simmons i es quedava en solitari al cap de cursa.

La diferència no baixava del minut fins que quedaven 22,5 i en l’arribada a Montigny-sur-Chiers (4a) eren 20 segons, a 15,5. 15 a dalt i, al peu de Pulventeux (3a) a 11,1 van Aert era neutralitzat amb 5 quilòmetres fins a dalt.

Matej Mohoric (Bahrain) després d’una caiguda a 9 quilòmetres, amb Alexander Vlasov (Astana) despenjat, agafava uns metres i eren els BikeExchange per a Michael Matthews els que atrapaven l’eslovè i controlaven el ritme al davant juntament amb els Jumbo i els Ineos. Alexis Vuillermoz (TotalEnergies) coronava amb uns metres sobre el pilot en què Tadej Pogacar es defensava amb un atac marca de la casa, amb Wout van Aert a més de dos minuts i mig, ja.

L’intent de Vuillermoz aguantava fins que a 1,4 quilòmetres el que quedava del pilot, estirat pels UAE, afrontava els últims metres amb Pougi a roda de McNulty fins que a 400 metres Roglic llançava Pogacar, que fins i tot tenia temps de celebrar-ho abans de creuar la línica d’arribada.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)