Hoquei sobre herba

L’equip espanyol supera Corea (1-4) i jugarà els vuitens del mundial contra Índia

Xantal Giné ha marcat l’únic dels catorze penals córner que ha tingut la selecció d’Adrian Lock

La selecció espanyola, amb set catalanes, ha superat Corea (1-4) en l’últim partit de la fase de grups i com a segona classificada ha quedat emparellada amb Índia en el duel de vuitens de final del mundial, que es disputarà diumenge a Terrassa. Per part catalana ha destacat el gol de Xantal Giné (19’) en l’únic dels catorze penals córner que ha pogut anotar l’equip estatal.

L’equip amfitrió ha començat molt endollat i en la primera acció ha forçat el primer penal córner. La portera Lee Jinmin ha hagut d’intervenir en diverses ocasions. El gol local s’ensumava i al final ha arribat després d’una bona acció de Laura Barrios des de la banda que Begoña García ha rubricat a boca de canó (7’). Però els d’Adrian Lock han abaixat la guàrdia. Han tingut una badada defensiva i en la primera aproximació rival han vist com equilibraven el resultat després d’una ensopegada de Candela Mejías que ha introduït la bola en la seva pròpia porteria (11’). El domini local ha continuat en el segon quart. Ben posicionat i amb atacs directes no ha parat de forçar penals córners. Ha costat, però a la vuitena la catalana Xantal Giné (19’) ha trobat premi a la insistència hispana. El domini era absolut, però el resultat a la mitja part ha quedat curt pels mèrits del combinat espanyol.

La posada en escena de la segona meitat també ha estat per a les amfitriones. Aprofitant que la defensa coreana estava descol·locada, la madrilenya Lucía Jiménez ha entrat pel mig de l’àrea per afusellar la porteria rival i eixamplar l’avantatge (32’). Les de Lock encara han disposat d’un novè penal córner, però Clara Ycart no ha pogut connectar bé la bola. Ja en l’últim període, Belén Iglesias ha estat a punt de marcar el quart en una acció pràcticament calcada al del tercer gol. El xut, però, ha sortit desviat. La portera canària del RC Polo Melanie García, pràcticament inèdita durant tot el partit, ha estat providencial en dues aturades en sengles penals córners del conjunt sud-coreà. Però l’equip espanyol encara no havia dit l’última paraula i ha aprofitat la targeta verda de Kim Seona per ampliar la renda. Laura Barrios (52’) en una acció individual ha estat l’encarregada d’anotar el quart.