Hoquei sobre herba

La connexió catalana

Hoquei herba. Una jugada conduïda per Clara Ycart i la rematada de Marta Segú desencallen el duel contra l’Índia i donen el bitllet a quarts

Espanya 1 Índia 0

ESPANYA:Melanie García; Torres-Quevedo, Oliva, Pérez, Giné, Candela, Iglesias, López, Jiménez, S. Barrios i L. Barrios –equip inicial–; Segú, Constanza, Maialen García, Amundson, Ycart, B. García, Vidosa i Martínez.ÍNDIA:Savita; Navjot, Gurjit, Deep Grace, Vandana, Udita, Lalremsiami, Navneet, Sushila Chanu, Salima i Neha –equip inicial–; Monika, Sonika, Sharmila, Nikki, Nisha, Bichu Devi i Jyoti.GOLS:1-0 (56’) Segú.

La connexió catalana entre Clara Ycart i Marta Segú tres minuts i mig abans del final va desencallar el partit més anivellat de vuitens i va donar el bitllet de quarts del mundial de Terrassa al conjunt espanyol, quan gairebé ja s’albiraven els shoot-outs. L’equip d’Adrian Lock va jugar de menys a més i al final va trobar premi a la seva persistència, i al seu millor joc en els dos últims quarts. El partit per accedir a la pugna per les medalles es jugarà dimecres contra Austràlia.

El conjunt asiàtic va començar pressionant de valent i durant més de mig quart gairebé va tancar les amfitriones dins la seva àrea. Amb Gigi Oliva ben defensada, l’equip espanyol tenia molts problemes en la sortida de la bola. Curiosament, el primer penal va ser l’origen de la primera gran oportunitat per a les d’Adrian Lock. Després de recuperar la bola, Sara Barrios va conduir un contraatac rapidíssim, que Bea Pérez no va ser capaç de rubricar amb encert. Aquesta acció va esperonar les locals i va provocar la primera aparició de la portera rival, Savita. També van disposar dels dos primers penals, i d’oportunitats per a Lucía Jiménez i la mateixa Oliva. El segon quart es va mantenir ben obert, però sense gols. Va començar l’equip espanyol amb una triple oportunitat en un penal executat per Xantal Giné i va replicar el conjunt indi, amb dos penals més, ben rebutjats per Melanie García, i una gran acció de Salima que Vandana va estar a punt de convertir en gol.

A l’inrevés que en la primera part, la segona va començar amb el conjunt de Lock posant setge a l’àrea rival. Lucía Jiménez, de revés, va fer lluir Savita i instants després va xutar excessivament alt. L’Índia va disposar d’un penal, però tampoc el va aprofitar i així es va arribar a l’últim quart amb el zero a zero inicial. L’equip amfitrió va semblar que arribava al tram decisiu millor físicament i anímicament, però el gol es va fer esperar fins al minut 56. Una bona acció per la banda d’Ycart va trobar en Segú la millor rematadora.

D’altra banda, el partit anterior de vuitens de final va ser molt desequilibrat i Anglaterra va superar Corea del Sud per un contundent 5-0 i ha quedat emparellada en els quarts de final contra l’Argentina.

LA PROTAGONISTA

Hem patit molt, hem tingut moltes oportunitats, però al final la paciència i la persistència ens han donat el gol tan desitjat