Hoquei sobre herba

L’equip espanyol topa amb Austràlia (2-0) i queda fora de les semifinals del mundial

La selecció espanyola ha perdut contra Austràlia (2-0) en els quarts de final i ha quedat fora de la pugna per les medalles del mundial de Terrassa. Un gol matiner del rival (2’) ha fet que el conjunt local anés sempre a remolc i no trobés fissures en la sòlida defensa de l’equip oceànic. Amb aquesta derrota, el conjunt d’Adrian Lock acaba la seva singladura en el campionat, mentre que Austràlia jugarà la semifinal dissabte contra els Països Baixos.

Com s’esperava, el conjunt aussie, molt intens en defensa, ha sortit a totes i al minut 2 ja ha forçat el primer penal. Renee Taylor, amb un xut ras i pel mig de la porteria, ha estat l’encarregada d’inaugurar el marcador. La reacció de les d’Adrian Lock ha estat immediata i Xantal Giné també ha disposat d’un penal que Jocelyn Bartram ha desviat en una gran intervenció. El conjunt amfitrió tenia problemes per superar la primera línia de pressió, però ho ha aconseguit després d’una gran jugada col·lectiva que a punt ha estat de convertir en gol Laura Barrios. El penal posterior també l’ha aturat la portera australiana. L’equip de Katrina Powell, ja en el segon quart, es mostrava còmode amb el marcador a favor, controlant la situació i dosificant esforços. Ha disposat de dos penals mes, però el conjunt espanyol s’ha mostrat ferm en defensa i en un contraatac Begoña García ha tingut l’oportunitat d’empatar. Una pèrdua de bola en defensa ha estat a punt de provocar un altre disgust a les locals, tot i que l’aparició de la portera canària del RC Polo ha estat providencial.

En el tercer quart, el panorama s’ha complicat per a les amfitriones. En un primer moment Xantal Giné ha rebut una rigorosa targeta groga i ha deixat el seu equip en inferioritat durant 5 minuts. En igualat numèrica, Austràlia ha anat tancant el conjunt espanyol a la seva àrea i ha acabat forçant un cinquè penal. Com a l’inici de partit, Taylor ha tornat a marcar, aquest cop amb un xut a mitja alçada. Només restaven 15 minuts perquè Espanya intentés canviar el guió de partit i pogués continuar viu en la competició. Les de Lock han fet un pas endavant, han atacat amb criteri, però no han trobat el camí del gol. Han fallat en l’última passada i no han estat efectives en els penals. En el tram final, el seleccionador estatal també se l’ha jugat amb accions sense portera, però el resultat s’ha mantingut inalterable. A dos segons del final i ja sense possibilitats de classificació, l’equip espanyol ha renunciat a xutar un últim penal.

Argentina, a semifinals

Per l’altra part del quadre, l’Argentina s’ha imposat a Anglaterra per un ajustat 1-0, amb dues intervencions finals claus de Belen Succi, i jugarà les semifinals contra Alemanya.