Ciclisme

El canadenc Houle guanya en solitari en l’arribada del Tour als Pirineus

Vingegaard no s’immuta pels atacs de Pogacar i els tres primers arriben plegats

L’arribada del Tour als Pirineus ha portat espectacle a dos nivells, amb una lluita pel triomf de l’etapa que ha sigut pel canadenc Hugo Houle (Israel) en solitari, i atacs entre els favorits que al final no ha portat canvis entre els tres primers de la general. L’escapada del dia a reunit a 29 corredors, amb noms destacats, que han agafat més de vuit minuts d’avantatge sobre el pilot i han aprofitat els dos ports de primera categoria, el de Lers i el mur de Péguère, per lluitar pel triomf de l’etapa. Hugo Houle ha estat el més fort, ha atacat en el moment precís i s’ha imposat amb un minut i deu segons d’avantatge sobre el francès Valentin Madouas (Groupama).

En el pilot principal Tadej Pogacar (UAE) ha buscat l’atac des de lluny en la pujada a Lers, i també en l’inici de la baixada, per intentar distanciar el líder Jonas Vindegaard (Jumbo Visma). L’eslovè no ho ha aconseguit perquè el danès ha respost molt bé a cada un dels atacs. En el mur de Péguère l’UAE ha agafat el control, però Rafa Majka ha trencat la cadena quan marcava el ritme en la pujada i Pogacar ja no ha atacat. En la general el gran perjudicat ha sigut Romain Bardet (DSM), que era el quart i ha perdut cinc posicions.

El vilanoví Marc Soler (Emirates) ha passat un mal dia. Durant l’etapa ha tingut problemes estomacals i a uns cent quilòmetres de meta s’ha despenjat del pilot. Ha estat atès pel cotxe mèdic i s’ha mantingut en la darrer posició cedint temps fins a la meta i ha arribat fora de control.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)