Ciclisme

Dos ritmes als Pirineus

Ciclisme. Houle guanya en solitari en culminar una escapada molt nombrosa, mentre que al darrere els favorits de la general del Tour lluiten, i no hi ha canvis en els tres primers llocs

Els Pirineus van donar emoció i espectacle des de la primera etapa, la setzena del Tour, i ho van fer a dos ritmes i a dos nivells. El pilot va consentir una escapada molt nombrosa de 29 ciclistes, que va arribar a tenir més de vuit minuts de marge, i que al final van ser els que van lluitar pel triomf a Foix, amb victòria del canadenc Hugo Houle (Israel) en solitari. Al darrere, els aspirants a imposar-se en la general i a ocupar les places de podi també van atacar, però no hi va haver canvis entre els tres primers llocs del podi virtual.

Entre els 29 escapats del dia, hi havia noms destacats com ara el rus Alexander Vlasov (Bora), onzè de la general, i el belga Wout van Aert (Jumbo Visma), el mallot verd. Els dos ports de primera categoria, el de Lers i el mur de Péguère, van desfer el grup i els més forts van lluitar pel triomf de l’etapa. Hugo Houle va atacar per fer tasca d’equip amb el seu compatriota i company Michael Woods, i es va trobar sol al davant i amb un clar avantatge. Finalment es va imposar amb un minut i deu segons d’avantatge respecte al francès Valentin Madouas (Groupama), mentre que Woods va ser tercer amb el mateix temps.

En el pilot principal Tadej Pogacar (UAE) va buscar l’atac des de lluny en la pujada a Lers, i també en l’inici de la baixada, per intentar distanciar el líder Jonas Vindegaard (Jumbo Visma). L’eslovè no ho va aconseguir, perquè el danès va respondre molt bé a cadascun dels atacs. En el mur de Péguère l’UAE va agafar el control, però Rafa Majka va trencar la cadena quan marcava el ritme en la pujada i Pogacar ja no va atacar més. En la general, el gran perjudicat va ser el francès Romain Bardet (DSM), que era el quart i va perdre cinc posicions, mentre que el colombià Nairo Quintana (Arkéa) va pujar fins a la quarta plaça.

El vilanoví Marc Soler (UAE) va arribar fora de control. Durant l’etapa va tenir problemes estomacals i a uns cent quilòmetres de la meta es va despenjar del pilot. Va ser atès pel cotxe mèdic i va lluitar per finalitzar l’etapa. Ho va fer, però fora del temps reglamentari.

FORA DE CONTROL

Marc Soler va tenir problemes estomacals, va lluitar per acabar i va arribar l’últim
Etapa 16 (178,5 km)
1r H. Houle (Israel) 4h23:47
2n V. Madouas (Groupama) a 1:10
3r M. Woods (Israel) m. t.
4t M. Jorgenson (Movistar) a 1:12
5è M. Storer (Groupama) a 1:25
15è J. Vingegaard (Jumbo) a 5:54
16è T. Pogacar (UAE) m. t.
17è G. Thomas (Ineos) m. t.
General (2.726,3 km)
1r J. Vingegaard (Jumbo) 64h28:09
2n T. Pogacar (UAE) a 2:22
3r G. Thomas (Ineos) a 2:43
4t N. Quintana (Arkeo) a 4:15
5è D. Gaudu (Groupama) a 4:24
6è A Yates (Ineos) a 5:28
7è L. Meintjes (Intermarché) a 5:46
8è A. Vlasov (Bora) a 6:18
9è R. Bardet (DSM) a 6:32
10è T. Pidcock (Ineos) a 10:11
11è E. Mas (Movistar) a 12:45
Muntanya
1r S. Geschke (Cofidis) 58 punts
2n L. Meintjes (Intermarche) 39
3r N. Powless (EF Education) 37
Regularitat
1r W. van Aert (Jumbo) 399 punts
2n T. Pogacar (UAE) 182
3r J. Philipsen (Alpecin) 176
Joves
1r T. Pogacar (UAE) 64h38:20
2n T. Pidcock (Ineos) a 7:49
Equips
1r Ineos-Grenadiers 193h17:10
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)