Atletisme

Mechaal es queda lluny de passar a la final dels 5.000 m en ser onzè en la seva eliminatòria

El palamosí ha lluitat per estar en els primers lloc i s’ha quedat despenjat abans de l’última volta

Adel Mechaal s’ha quedat molt lluny de classificar-se per la final de 5.000 m del mundial d’Eugene en acabar en l’onzena posició de la primera eliminatòria. El palamosí ha lluitat per estar entre els millors, ha estat en els primers llocs bona part de la cursa, però s’ha quedat despenjat a falta de 500 m i ha acabat onzè amb un temps de 13:36.48. No ha pogut estar entre els cinc millors que passaven directament a la final, ni optar a ser un dels cinc millors temps.

Dsprés d’haver passat la covid i haver renunciat a disputar els 1.500 m Adel Mechaal ha afrontat els 5.000 m amb ganes i s’ha situat en el primer lloc des de la sortida, però amb un ritme lent. L’etíop Selemon Barega l’ha superat després del primer quilòmetre i ha perdut posicions. L’ugandès Oscar Chelimo i el nord-americà Grant Fisher han incrementat el ritme i el palamosí ha tornat a la part de davant del grup situant-se en la tercera plaça, on ha estat fins a falta de 500 m en que les forces l’han abandonat i s’ha quedat completament despenjat de la lluita per passar a la final.

La victòria ha sigut per Oscar Chelimo amb 13:24.24. La segona eliminatòria ha sigut més ràpida i s’ha imposat el kenyà Jacob Krop amb 13:13.30. Adel Mechaal ha acabat el 22è del total de participants. Després de la seva eliminació el palamosí ha explicat: “Arribava amb ganes, amb confiança, però en el moment decisiu de la cursa no he pogut reaccionar”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)