Natació

Mireia Belmonte s’imposa en els 200 m estils en l’última jornada a Can Llong

La badalonina ha guanyat el duel amb la jove lleidatana Emma Carrasco (2:14.77 i 2:15.74) en la cloenda del campionat d’Espanya d’estiu Open

La badalonina Mireia Belmonte (UCAM) ha tornat a cantar victòria en la cinquena i última jornada del campionat d’Espanya d’estiu Open a Can Llong. En un curs sense grans cites internacionals en el seu calendari, la catalana s’ha imposat en els 200 m estils i ha exhibit una gran progressió respecte el circuit Mare Nostrum de Canet de Rosselló, del mes de maig. Aleshores havia acreditat 2:20.44 i a Sabadell ha vençut en 2:14.77 (2:17.28 en les sèries). Belmonte ha tingut com a principal rival la lleidatana Emma Carrasco (CN Sant Andreu), medallista de bronze en aquesta prova en l’europeu júnior d’Otopeni (2:14.39) i que avui, en època de càrrega amb vista al mundial de Lima, ha aturat el cronòmetre en 2:15.74. La també lleidatana Paula Juste ha liderat la prova en els dos primers parcials (papallona i esquena), però ha perdut pistonada en la braça i el crol, i s’ha hagut de conformar amb la quarta plaça (2:17.30).

Retirada de Cata Corró

La nedadora d’Inca Cata Corró (CN Sabadell), cinquena en les sèries matinals de 200 m estils (2:19.87), no ha pres la sortida en la final. Corró, que ha tancat la seva etapa competitiva en aquest campionat, sí que ha nedat el relleu del CN Sabadell en 4x100 m estils (2a amb 4:10.12) i també ha estat vuitena en la final dels 100 m papallona (1:01.59), quan ha rebut la primera abraçada de les seves companyes. Posteriorment, tant el president de la Federació Espanyola de Natació, Fernando Carpena com el president del seu actual club, CN Sabadell, Claudí Martí, li han lliurat ambdues insígnies per tota la seva carrera. La seva família, entre ells els seus pares, han estat a la tribuna de la piscina visiblement emocionats. Cata Corró s’acomiada als 27 anys després de ser protagonista dins l’aigua amb nombrosos títols de campiona d’Espanya i diversos llocs de finalista en campionats d’Europa. Fora de l’aigua ha estat tot un exemple de superació en sobreposar-se fins a tres vegades d’un tumor cerebral. L’aplaudiment de la piscina de Can Llong ha estat el seu últim homenatge com a nedadora en actiu.

Els relleus per als Dauphins i el CN Sant Andreu

Els triomfs en els dos relleus han estat per als Dauphins du Toec de Leon Marchand, amb rècord del campionat (3:38.40), i el CN Sant Andreu, amb 4:09.59. En la prova masculina, el CN Sabadell ha ocupat el segon lloc (3:40.53). Anteriorment, Marchand s’havia imposat amb autoritat en els 100 m papallona (52.44) en una prova en què el barceloní Mario Mollà (CN Terrassa) ha estat tercer (52.92). També han signat la tercera posició: Laura Amor (CN Sant Andreu), en els 100 m papallona (1:00.83); Marina García (CN Sabadell), en els 200 m lliure (2:01.68); i Ferran Julià (CN Sabadell), en els 200m lliure masculins (1:49.96).

El CN Sabadell i el Sant Andreu, vencedors per punts

En la classificació definitiva per punts del campionat el CN Sabadell ha estat el millor en categoria masculina (594) i el CN Sant Andreu, en la femenina (536).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)