Atletisme

Col·leccionista de rècords

Atletisme. Berta Segura (Aldahra Lleida) ha batut tres cops en dos mesos el rècord català absolut dels 400 metres des que va superar el registre de Sara Gallego a finals de maig a Huelva

Berta Segura (Aldahra Lleida) va batre amb 52.50 el rècord de Catalunya absolut i el d’Espanya sub 20 dels 400 metres i es va classificar, guanyant la seva eliminatòria i amb el tercer millor temps de totes les participants, per disputar les semifinals del mundial sub 20 que es disputa a Cali (Colòmbia). Segura, que havia de competir aquesta matinada en la tercera sèrie, en què partia amb el segon millor registre, rere la kenyana Sylvia Chelangat (52.30), havia batut el rècord català per segon cop el 26 de juny a Nerja en l’estatal absolut amb un registre de 52.66 que li va valer la plata. Un mes abans, però, a finals de maig, en el míting iberoamericà a Huelva, l’havia esmicolat amb 52.72, un registre que millorava en 40 centèsimes el rècord anterior, 53.12, en poder de Sara Gallego des de la temporada anterior. La seva gran actuació li va servir per segellar el passaport per al mundial sub 20. Aquell registre, a més, ja li va suposar el rècord estatal sub 20, que ara, en contínua progressió, ha tornat a esmicolar guiada pel seu tècnic, Ivan Espílez. El rècord d’Espanya absolut el té des del 1991 Sandra Myers, amb uns estratosfèrics 49.67.

Xou de Letsile Tebogo

L’atleta de Botswana de 19 anys Letsile Tebogo va rebaixar en tres centèsimes la millor marca mundial sub 20 dels 100 metres que ell mateix tenia i va guanyar l’or a Cali amb 9.91. El seu gest de prepotència girant-se a mirar i assenyalant el segon classificat, l’atleta jamaicà Bouwahjgie Nkrumie (10.02), durant els darrers 25 metres, però, ha fet la volta al món.

Pel que fa a la resta de catalans, en salt de perxa Clara Fernández (Nike) va ser catorzena amb 3,95 metres i es classificaven les tretze millors. En el decatló, Pol Ferrer (Cornellà Atlètic) va ser dissetè amb 6.808 punts.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)