Natació

Mireia Belmonte, a les portes de la final de 400 m estils

La badalonina, desena en les sèries matinals de l’europeu (4:48.18), s’ha quedat a 15 centèsimes de la marca de tall

La badalonina Mireia Belmonte (UCAM Múrcia) s’ha quedat a les portes de la final de 400 m estils en l’europeu de Roma en acreditar el desè registre (4:48.18) en les eliminatòries de la sessió matinal. Cinquena en la primera sèrie, la nedadora catalana ha rebaixat en dos segons i mig el seu registre de l’any, però s’ha quedat a 15 centèsimes de la marca de tall. L’europeu de Roma suposa la tornada de Belmonte a l’alta competició després dels Jocs de Tòquio, on precisament va signar un quart lloc en els 400 m estils com a millor resultat. En tot cas, la recordista catalana encara té un ampli programa de competició fins a la cloenda del campionat al Fòrum Itàlic, amb la participació en els 100 m papallona (demà), 200 m estils (dilluns), 200 m papallona (dimarts) i 400 m lliure (dimecres). També s’ha quedat fora de la final la tetracampiona hongaresa Katinka Hosszu, que tot i signar el quart registre (4:45.07) s’ha vist superada per dues compatriotes Viktor Mihalyvari (4:41.01) i Zsuzsanna Jakabos (4:41.30).

Ainhoa Campabadal, endavant

La primera bona notícia de la sessió matinal ha arribat en les sèries de 200 m lliure, en què la vallesana Ainhoa Campabadal (CN Sant Andreu) s’ha guanyat l’accés a les semifinals amb l’última marca de tall (2:01.88). Sota una intensa pluja, la nedadora de Caldes de Montbui de 19 anys ha vist premiat el seu esforç final esprintant al costat de la francesa Oceane Carnez (2:02.19). Les condicions meteorològiques han incidit decisivament en els registres d’aquesta primera prova de la jornada.

Mario Mollà, a semifinals en el desempat

El cel s’ha anat obrint i les condicions en les sèries de 100 m papallona han estat molt millors. El barceloní del CN Terrassa Mario Mollà, amb marca personal (52.68), ha empatat en la dissetena plaça amb el grec Andreas Vazaios i ha hagut de fer una cursa extra de desempat al final de la sessió per resoldre el darrer semifinalista. Tres quarts d’hora més tard, Mollà s’ha superat i ha esmicolat novament la seva marca personal (52.07) per convertir-se en el setzè semifinalista. S’ha quedat fora el madrileny del CE Mediterrani Alberto Lozano, 21è amb 52.86. En els 200 m braça, el tarragoní Carles Coll (CN Sabadell) ha estat baixa per prioritzar altres proves del seu intens programa: els 50 m lliure, els 200 m estils i el relleu.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)