Judo

Ai Tsunoda revalida el títol mundial júnior a Guayaquil

La judoka lleidatana s’ha imposat a la turca Fidan Ogel en la final de -70 kg

La judoka lleidatana Ai Tsunoda Roustant ha segellat el tercer títol mundial després d’imposar-se a la final a la turca Fidan Ogel a Guayaquil (Equador). Per Tsunoda Roustant aquest és el seu segon títol mundial júnior i revalida així l’obtingut l’any passat a Olbia (Itàlia), d’on va sortir triomfadora després d’haver estat també prèviament campiona mundial en cadets al Kazakhstan el 2019.

La judoka catalana, de 20 anys, arribava a aquest mundial a l’Equador amb l’etiqueta de gran favorita després d’haver obtingut també al juliol la medalla d’or als Jocs del Mediterrani, i no ha decebut en dominar amb solvència la categoria de -70 quilos.

A la final, Tsunoda Roustant ha certificat la medalla d’or gràcies a un ippon, després d’haver obtingut un waza-ari en executar un sode tsurikomi goshi (aixecament de màniga amb tir de maluc). En acabar el combat, la doble campiona mundial júnior ha comentat: “Estava força nerviosa perquè volia repetir l’èxit de l’any passat, però sabia que hi havia molta gent que era molt forta. Crec que ja he entrat en aquest món. Ja estic competint en sènior i ara toca continuar millorant. He fet moltes competicions des d’Olbia, i he vist que hi ha moltes coses per corregir, però també moltes coses que van pel bon camí.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)