Ciclisme

L’estrena de Carapaz

Ciclisme. L’equatorià guanya la seva primera etapa en la Vuelta en ser el millor de la gran escapada del dia. Soler lluita pel triomf i és tercer

Richard Carapaz va culminar la gran escapada del dia –de 32 corredors–, amb una brillant victòria en solitari al port de Peñas Blancas. L’equatorià, el campió olímpic, va sumar d’aquesta manera el seu primer triomf en la Vuelta. L’escapada, en què havia arribat a tenir 12 minuts d’avantatge, es va començar a desfer al començament de la pujada final. Carapaz va atacar a dos quilòmetres del final i va guanyar, superant per 9 segons el neerlandès Wilco Kelderman, i el vilanoví Marc Soler va ser tercer, a 24 segons, que en una altra etapa va estar lluitant per la victòria.

En el pilot dels favorits, el líder va caure a 45 km del final, però el grup el va respectar i Remco Evenepoel va tornar a entrar en el grup malgrat que es va fer mal al maluc i a la mà dreta. A la pujada final, Enric Mas va atacar i va intentar escapar-se, però Evenepoel va aguantar perfectament i al final va ser el millor entre els favorits, arribant quinzè, a 7:39 del guanyador.