Waterpolo

Des de la defensa

Waterpolo. La selecció espanyola, amb vuit catalans, és superior a Grècia i es classifica per a la semifinal de l’europeu, en què s’enfrontarà a Hongria

Espanya 9 Grècia 5

ESPANYA:Aguirre, Munárriz (2), Granados (2), Sanahuja, De Toro, Larumbe, Famera (2), Cabanas (1), Tahull (1), Perrone (1), Barroso, Bustos i Lorrio.GRÈCIA:Limarakis, Genidounias (1), Skoumpakis, Gkiouvetsis, Argyropoulos, Papanastasiou, Dervisis (1), Alafragkis, Kopeliadis, Kakaris (1), Nikolaidis, Vlachopoulos (2) i Tzortzatos.PARCIALS:4-2, 1-1, 2-1 i 2-1.ÀRBITRES:B. Margeta (Eslovènia) i V. Putnikovic (Sèrbia).

La selecció espanyola de David Martín es va tornar a classificar per a una semifinal d’un gran campionat en derrotar Grècia per 9-5 (4-2, 1-1, 2-1 i 2-1), en un partit de quarts que va dominar i en què va destacar la defensa i la gran actuació del porter Unai Aguirre. Espanya, amb vuit jugadors catalans, jugarà la semifinal de l’europeu de Split contra Hongria (dijous, 18 h, Teledeporte), que es va desfer de França per 16-8. Des del 2018 el combinat estatal del barceloní David Martín ha arribat a les tres semifinals europees (2018, 2020 i 2022), dues mundials (2019 i 2022) i una olímpica (2021).

El combinat estatal va començar molt bé el partit amb un 2-0, però els grecs van mostrar el seu potencial i van empatar. A partir d’aquí, Aguirre va començar a fer aturades, la defensa va funcionar i, després d’un parcial de 3-0, es va arribar al descans amb un 5-3. Dos gols seguits en l’inici de la segona meitat van posar quatre gols de diferència (7-3), i malgrat la bona actuació del porter grec, la seva selecció no va poder tornar a entrar en el partit. El combinat estatal va completar el resultat amb el 9-5 final.

ELS PROTAGONISTES

La clau ha estat la defensa, ho hem fet bé. Hem de continuar així. Ha estat un partit molt dur
David Martín
SELECCIONADOR ESTATAL
Ha estat un partit molt intens. Hem jugat molt bé tant en defensa com en atac
Unai Aguirre
PORTER

La femenina vol un lloc en la final

La selecció espanyola femenina s’enfronta aquesta tarda als Països Baixos en la semifinal (19 h, Teledeporte) amb l’objectiu de classificar-se per a la final i defensar el títol del 2020. Els conjunt neerlandès arriba invicte a la semifinal, després de ser el primer del grup A, amb cinc victòries en cinc partits, i golejar França en els quarts de final (22-3). L’altra semifinal la jugaran Grècia i Itàlia (20.30 h).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)